Gustare: Reteta Briose din paine cu malai
Briosele din paine cu malai sunt excelente pentru persoanele care adora mamaliga. Si sa recunoastem: cui nu-i place acest produs alimentar tipic romanesc? Pofta buna!
Publicat: Marti, 21 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 01 Februarie 2021, 20:53Ingrediente pentru Reteta Briose din paine cu malai:
85g de unt topit, plus extra pentru prajit
boabele taiate de la 1 stiulete mare de porumb
1 ceapa mica, taiata fin
½ de ardei rosu iute, fara samburi, taiat fin
140g de faina
140g de malai
2 lingurite praf de copt
50g de branza cheddar, ras
2 oua
300ml de lapte batut
100ml de lapte
Mod de preparare pentru Reteta Briose din paine cu malai:
1. Se incalzeste cuptorul la 200ºC/gaz 6 si se ung 12 forme ale unei tavi de briose cu o parte din untul topit. Se pun boabele de porumb intr-o tigaie, impreuna cu ceapa, ardeiul iute si un cub de unt. Se prajesc cu grija 5-10 minute pana cand se rumenesc si se inmoaie.
2. Se amesteca impreuna faina, malaiul, praful de copt si cheddarul cu 1 lingurita de sare intr-un castron mare. Se mixeaza impreuna ouale, laptele si laptele batut, apoi se adauga amestecand ingredientele uscate, untul topit ramas si amestecul de porumb. Se imparte amestecul in formele de briose (fiecare va fi aproape plina) si se coc 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc si sunt facute in interior - se infige o scobitoare pentru a le verifica. Se mananca atunci cand sunt calde.
Pofta buna!
Foto: Good Food