Gustare rapida: Falafel, tabbouleh si iaurt cu lamaie
Falafelul este o gustare excelenta pentru familie. In plus, acest fel de mancare contine mult fier si multa vitamina C. Timp de preparare: 20 de minute. Pofta buna!
Publicat: Luni, 09 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Luni, 14 Decembrie 2020, 14:21Ingrediente pentru rețeta Falafel, tabbouleh si iaurt cu lamaie:
16 bucati de falafel, gata preparate
200g cuscus
sucul de la 2 lamai si coaja rasa
de la una singura
3 linguri ulei de masline
1 legatura de ceapa verde, tocata marunt
1 castravete, taiat pe jumatate si feliat
1 legatura mica de menta, tocata grosier
1 legatura mare de patrunjel, tocat grosier
150ml de iaurt natural
Mod de preparare pentru rețeta Falafel, tabbouleh si iaurt cu lamaie:
1. Preparati chiftelele conform instructiunilor de pe pachet (amestec pentru falafel se gaseste in magazinele arabesti sau la sectiunea cu mancare etnica a marilor supermarketuri) si puneti apa la fiert. Asezati cuscusul intr-un bol mare, turnati deasupra 325ml de apa fiarta, acoperiti, apoi lasati cinci minute, pana cand se absoarbe toata apa.
2. Bateti usor cuscusul cu o furculita, apoi amestecati zeama de la o lamaie si jumatate, coaja de lamaie, uleiul de masline, ceapa verde, castravetele, menta si trei sferturi din patrunjel, apoi asezonati cu sare si piper. Asezati pe un platou mare.
3. Amestecati restul de zeama de lamaie si patrunjel cu iaurtul si asezati cu lingura intr-un bol mic. Tavaliti falafelul fierbinte prin salata de cuscus si serviti cu sosul de iaurt alaturi.
Poftă bună!
Foto: Good Food