Gustare: Reteta Tarta de anghinare si mazare
Tarta cu anghinare este delicioasa, insa trebuie sa fii pregatit. Pentru a o gati trebuie sa stai in bucatarie aproape doua ore. Pofta buna!
Publicat: Joi, 29 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 29 Ianuarie 2021, 22:07Ingrediente pentru reteta Tarta de anghinare si mazare:
Pentru tarta
500g de aluat fraged
500g de mazare
500g de branza ricotta
250ml de smantana
4 oua, batute
100g parmezan sau alta branza tare, data pe razatoare
coaja rasa de la 1 lamaie
1 conserva de 400g anghinare, scurse de apa si taiate in jumatati (se gaseste la Metro)
Pentru Pesto
200g de nasturel
50g seminte de pin
50g de parmezan ras
3 linguri ulei de masline
sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare pentru reteta Tarta de anghinare si mazare:
1. Se incalzeste cuptorul la 190º C/gaz 5. Se desfasoara aluatul si se tapeteaza cu el o forma de tarta cu diametrul de 28cm. Se lasa la racit 30 de minute. Intre timp, se face sosul pesto - se asaza nasturelul, semintele de pin, parmezanul, uleiul de masline si sucul de lamaie intr-un robot si se mixeaza pana cand se obtine o pasta groasa si omogena. Se adauga sare si piper.
2. Se fierbe mazarea intr-o cratita cu apa clocotita.
3. Peste aluatul din forma de tarta se asaza o hartie de copt si doua maini de boabe de fasole (astfel aluatul se va coace uniform, fara a se umfla). Se da la cuptor 10 minute, se scoate hartia si boabele de fasole si se reintroduce in cuptor pana cand aluatul devine auriu deschis. Se scoate din cuptor si se reduce temperatura la 180º C/gaz 4. Se lasa aluatul deoparte cat timp se prepara umplutura.
4. Se amesteca ricotta si smantana cu ouale batute. Se adauga coaja de lamaie, apoi se incorporeaza mazarea, cu grija, sa nu se zdrobeasca boabele. Se intinde compozitia peste aluatul de tarta, iar jumatatile de anghinare se pun deasupra. Se da la cuptor 30-40 de minute, se scoate si se serveste cu pesto de nasturel.
Pofta buna!