Rețeta mic dejun: Oua de rata cu prosciutto
Pentru un mic dejun rapid de pregatit si sanatos, incearca ouale de rata cu broccoli si prosciutto. Timp de preparare: 35 de minute. Pofta buna!
Publicat: Vineri, 20 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 15 Decembrie 2020, 23:33Ingrediente pentru rețeta mic dejun Oua de rata cu prosciutto:
8 felii de prosciutto sau de sunca de Parma
500g de broccoli
ulei de masline
otet balsamic
1 mana de parmezan sau de Grana Padano, ras
4 oua de rata sau de gaina
Mod de preparare pentru rețeta mic dejun Oua de rata cu prosciutto:
1. Se tine prosciutto pe gratar pana cand devine crocant. Se fierbe broccoli pana se inmoaie, dar inca isi pastreaza culoarea verde - verifica o tulpina cu varful unui cutit. Imparte in patru farfurii nu prea adanci, amestecand cu putin ulei de masline si otet.
2. Se asaza peste broccoli bucati de prosciutto crocant si de parmezan. Se fierb ouale fara coaja intr-o cratita cu apa pentru 3-4 minute sau pana cand sunt facute asa cum iti plac (2-3 minute pentru ouale de gaina). Se scot, se scurg si se asaza cate unul in fiecare farfurie. Se presara cu fulgi de sare de mare si piper negru si se servesc.
Poftă bună!
Foto: Good Food