Cea mai simplă reţetă de cozonac! Încearcă o variantă delicioasă, pe care o poate face oricine
Dacă nu există cozonac pe masa de Paşte, parcă lipseşte ceva. Delicios, pufos, destul de uşor de făcut, acest produs este preferatul românilor. Iată o reţetă simplă!
Publicat: Duminica, 12 Aprilie 2015, 09:20 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 23:05- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă nu există cozonac pe masa de Paşte, parcă lipseşte ceva. Delicios, pufos, destul de uşor de făcut, acest produs este preferatul românilor. Iată o reţetă simplă!
Ingrediente:
1 kg de făină, 500ml de lapte, 2 ouă, 100 g de unt, coaja de la o lămâie, 200g de zahăr, o esenţă de vanilie, puţină scorţişoară, o lingură de sare, 40g de drojdie proaspătă, nucă, cacao, rahat, stafide.
Mod de preparare:
Se bat ouăle întregi, se adaugă sarea şi zahărul până compoziţia devine ca o cremă. Se amestecă treptat laptele cald. Se pun celelalte ingrediente, apoi se frământă bine şi se lasă la crescut. Drojdia se freacă de la început cu puţin zahăr, lapte călduţ şi puţină făină.
Aluatul se întinde pe masa unsă cu puţin ulei. Se cântăreşte şi se împarte în trei părţi egale. După ce au fost puşi în tavă, cozonacii se mai lasă la crescut încă aproximativ 15 minute, apoi se ung cu ou bătut.
Umplutura: Nuca se amestecă cu 1-2 linguri de cacao şi albuşuri bătute spumă, cu zăhar. De asemenea se împart în trei părţi egale. Un alt mod de umplutură se pot pune pur şi simplu peste foaia întinsă 2-3 linguri de zahăr peste cacao şi un pumn de stafide.
Cozonacii se tin la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la o temperatură medie. Poftă bună!