Pizza de post. Încearc-o și tu! Simplă și rapidă!
Ne aflăm în Postul Paștelui, peroadă în care nu ne mai putem răsfăța cu bucatele pe care le preferăm. Adio carne, prăjituri, ciocolată… Însă nu și de la pizza! Avem o rețetă foarte simplă și delicoasă, încât nici n-ai zice că este de post!
Publicat: Vineri, 23 Februarie 2018, 16:32 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:03Ne aflăm în Postul Paștelui, peroadă în care nu ne mai putem răsfăța cu bucatele pe care le preferăm. Adio carne, prăjituri, ciocolată… Însă nu și de la pizza! Avem o rețetă foarte simplă și delicoasă, încât nici n-ai zice că este de post!
Haideți să vedem care-I rețeta pentru pizza de post !
Ingrediente pentru blat:
- 300 g făină
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- sos marinara
- legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci
- brânză tofu
- oregano
Blatul pentru rețeta de post - Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină.
Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra şi lasă la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat. Când a crescut îndeajuns, se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești.
Sosul este extrem de important pentru reușita gustului final. Așa că e de preferat să nu pui ketchup sau bulion pe pizza de post.
Pentru umplutură poți folosi absolut orice legumă îți place și ai prin casă, nu doar cele enumerate mai sus. Fără teamă, nu are cum să nu fie gustos!
Întinde blatul și pune sosul deasupra. Pune legumele dorite peste. Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubulețe. Nu are același gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post.
Sursa, unica