Rețetă de ciorbă de dovlecei. Este ideală în postul Crăciunului
Postul Crăciunului se apropie cu pași repezi, iar gospodinele sunt pregătite să prepare cele mai delicioase feluri de mâncare de post. Iată o rețetă de ciorbă de dovlecei numai bună pentru mesele din timpul postului.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 06 Noiembrie 2024, 17:08 | Actualizat: Miercuri, 06 Noiembrie 2024, 17:09Postul Crăciunului începe în dimineața zilei de 15 noiembrie 2024. Așa că nu mai este mult până atunci. Acesta ține 40 de zile și este unul al bucuriei, la finalul lui sărbătorindu-se Nașterea Mântuitorului.
În aceste 40 de zile, creștinii se abțin de la anumite alimente, pentru purificarea trupului, dar se îngrijesc și de purificarea sufletului, prin rugăciune.
Postul Crăciunului nu este atât de aspru precum cel al Paștelui, fiind o sumedenie de legume și fructe proaspete care dau savoare mâncărurilor.
Pe aceeași temăRețetă de ciorbă de dovlecei. Este ideală în postul Crăciunului
O ciorbă delicioasă de post este cea de dovlecei. Aceștia fac parte din categoria legumelor de sezon și aduc multă savoare în bucătăriile românilor.
De asemenea, acest preparat este bogat în vitamine și nutrienți, ajutând la imunitate în sezonul rece. Dovleceii au cantități importante de antioxidanți, susțin digestia și sănătatea cardiovasculară, îmbunătățesc funcția vizuală și, datorită conținutul scăzut de calorii, ajută la scăderea în greutate.
Rețeta de ciorbă de dovlecei este una rapidă și foarte simplă. Este numai bună pentru temperaturile de afară și poate fi preparată chiar și de cei mai puțin experimentați în bucătărie.
Pe aceeași temăIngrediente
- 350 de grame de dovlecei, tăiați cubulețe
- 1 ceapă (aproximativ 200 de grame)
- 1 ardei gras
- mărar
- pătrunjel
Pe aceeași temă- 1 morcov
- leuștean (1 lingură cu vârf)
- jumătate de ardei iute
- sare, după gust
- zeama de la o jumătate de lămâie sau oțet
- bulion sau suc de roșii.
Pe aceeași temăMod de preparare
Se pun la fiert aproximativ 2 litri de apă. După care taie în bucăți mici ceapa, ardeiul gras și cel iute și se adaugă în apa de pe foc. Se pune capacul și se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute, potrivit unei surse.
Pe aceeași temăDupă care se adaugă bucățile de dovlecei și bulionul. De asemenea, se pune sarea și se lasă la fiert pentru încă 5 minute. Apoi se adaugă zeama de lămâie. Se poate verifica pentru a potrivi gustul după preferințe.
Această rețetă este rapidă și delicioasă. Aromele se îmbină perfect și este ideală pentru sezonul rece.