Rețeta de clătite americane cu afine și zmeură care a înnebunit internetul. Cum să le prepari fără greșeală
Pufoase, dulci și pline de aromă: clătitele americane pe care toată lumea le adoră! Descoperă în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara o astfel de rețetă!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 19 Noiembrie 2024, 16:33 | Actualizat: Marti, 19 Noiembrie 2024, 17:37Clătitele americane cu afine reprezintă un desert greu de refuzat datorită faptului că reușește să combine elemente esențiale ale unui răsfăț divin atunci când vine vorba de o delicatesă în bucătărie.
Textura pufoasă, gustul dulce acrișor al afinelor și versatilitatea clătitelor americane sunt principalele motive pentru care majoritatea oamenilor le adoră.
Pe aceeași temăDescoperă în rândurile de mai jos cum să prepari clătite americane cu afine chiar la tine acasă fără să dai greș
Rețeta de clătite americane cu afine care a înnebunit internetul
Clătitele americane sunt interpretate de cele mai multe ori ca un simbol al confortului culinar, mai ales că sunt atât de gustoase și rapid de preparat.
Ele pot face ca diminețile să fie mai relaxante pentru că pot fi savurate și ca un mic dejun generos, de cele mai multe ori în acest fel fiind servite în cafenelele din America.
Iată ce ingrediente ai nevoie potrivit popaspăcurari.ro!
Ingrediente
- 2 ouă
- 250 ml de lapte
- 200 de grame făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- jumătate de linguriță de bicarbonat
- 2 linguri de zahăr
- 100 de grame de afine
- coajă rasă de la jumătate de lămâie
- coaja rasă de la jumătate de portocală
- esență de vanilie
- 3 linguri de ulei
- un praf de sare
- puțin unt
- opțional fulgi de ciocolată
- zmeură
- alune de pădure
- sirop de caramel sărat/ arțar sau miere
- opțional o frunză de mentă
- opțional o banană
Mod de preparare
Primul pas este de a amesteca într-un bol mare: făina, bicarbonatul, praful de copt și zahărul.
Al doilea pas este de a separa albușurile de gălbenușuri pentru a acestea să fie mixate foarte bine cu un praf de sare până se obține o spumă foarte tare.
Ulterior se bat gălbenușurile până devin spumoase și peste care apoi se adaugă laptele și uleiul. Peste această compoziție obținută se adaugă apoi esența de vanilie, coaja de lămâie și de portocală și se amestecă până se fomrează din nou o compoziție omogenă.
Treptat se incorporează amestecul de făină peste cel de gălbenuș, iar la final laptele. Următorul pas este de a adăuga și albușurile bătute spumă peste, amestecând încet și fără a sparge bulele de aer. Secretul gustului incredibil constă în faptul că în acest pas al rețetei se adaugă și afinele.
După ce compoziția este gata, se încinge o tigaie care să fie nonaderentă și care se unge cu puțin unt după ce s-a încins.
Se toarnă compoziția în tigaie cu polonicul și se lasă să se coacă până când încep să se formeze mici bule de aer la suprafață și până când partea de jos este rumenă și se poate desprinde cu ușurință. După ce ai întors clătita pe partea cealaltă, las-o să se coacă până când se rumenește complet.
După ce clătitele sunt gata le poți așeza frumos pe o farfurie ornându-le cu zmeură, afine, banane, alune de pădure, sirop de caramel sărat/ arțar/ miere sau fulgi de ciocolată în funcție de preferințe.
Poftă bună!
Te invităm să verifici galeria articolului pentru a găsi cele mai frumoase feluri în care poți să așezi clătitele pe platou!
Pe aceeași temă