Cum putem pregăti Mușchiuleț de porc la cuptor, învelit în bacon - Reţeta lui Chef Berry
Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit o delicioasă rețetă din Mușchiuleț de porc învelit în bacon, cu sos de ardei copt și piure de mazăre.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 13 Februarie 2020, 12:35 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:34Crocant la exterior și fraged și suculent la interior, mușchiulețul de porc învelit în bacon poate fi alegerea perfectă în materie de friptură, pentru o masă în familie, sau o masă festivă!
Ce ne trebuie pentru Rețeta Mușchiuleț de porc la cuptor, învelit în bacon:
- 300 gr mușchiuleț de porc
- 100 gr bacon
- 3 ardei capia
- 100 gr unt
- 1 legătură de praz
- 1 ardei iute
- 250 gr mazăre
- 5 gr mentă
- 3 gălbenușuri
- 100 gr pesmet
- 50 ml smântână de gătit
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper
- untură de porc
Rețeta Mușchiuleț de porc la cuptor, învelit în bacon - Preparare
Se coace ardeiul pe pat de sare și se curăță. Un ardei se marinează cu ulei de măsline și usturoi, iar din ceilalți se prepară un sos picant cu ardei iute, unt și smântână vefgetală.
Mușchiulețul de porc se curăță, se asezonează cu sare, piper, usturiu și se unge cu untură de porc. Se împachetează în folie, apoi se scufundă în apă clocotită pentru 5 minute. Apoi se scoate, se învelește în felii de bacon și se rumenește în unt aromatizat cu usturoi, doar până prinde crustă, după care se dă la cuptor pe pat de mentă, pentru un plus de aromă.
Mazărea se fierbe și se transformă în piure, iar din praz se prepară o garnitură crocantă, iar gălbenușurile se asezonează cu sare și piper, se trec prin pesmet și se prăjesc.
Spor și poftă bună!