Reteta: Tacchino al forno
"Tacchino al forno" poate fi gasit in toate meniurile restaurantelor in care se servesc preparate cu specific italienesc, unde ospatarul va intreaba daca doriti cu vita, porc sau pui. Ei, bine, in ciuda preferintelor, tacchino este un preparat care se face cu pui, deoarece toate ingredientele sunt... albe.
Publicat: Miercuri, 11 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 03 Februarie 2021, 19:44Ingrediente pentru reteta Tacchino al forno:
- 600 grame piept de pui
- 200 grame smantana
- broccoli si conopida
- lapte
- gorgonzola
- parmezan
- masline
- ciuperci
- cascaval sau mozzarella
- sare, piper, dupa gust
Mod de preparare pentru reteta Tacchino al forno:
1. Se pune puiul la prajit, in doua linguri de ulei de masline. Cand devine auriu, se adauga si maslinele si ciupercile si se mai lasa doua minute, dupa care se adauga si broccoli cu conopida.
2. Dupa aceea puneti 50 grame de gorgonzola, taiata in bucatele. Cand se topeste, se adauga smantana si, pentru ca sosul sa fie mai lichid, puneti si lapte. Daca vi se pare, totusi, prea subtire, puteti pune o lingurita de faina.
3. Compozitia se pune intr-o tava de ceramica sau lut, peste care se rade cascavalul. Se lasa la cuptor pana se rumeneste (circa 10 minute).
Se serveste cu patrunjel si parmezan si lipie calda.
Pofta buna!
Foto: thekitchn.com