Reteta zilei: Cartofi cu smantana, la cuptor
Este bine, in unele zile ale saptamanii, sa renuntam la carne, insa asta nu inseamna ca preparatul nu trebuie sa fie delicios. Noi va prezentam o reteta usoara, insa atat de buna, incat va cuceri intreaga familie.
Publicat: Vineri, 13 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 02 Februarie 2021, 18:16- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente pentru reteta Cartofi cu smantana, la cuptor:
- 1 kg de cartofi
- 200 grame de smantana
- masline
- ciuperci
- ceapa
- telemea
- marar
Mod de preparare pentru reteta Cartofi cu smantana, la cuptor:
1. Cartofii se lasa la fiert jumatate din timpul de fierbere. In tot acest timp, taiati ingredientele si puneti ceapa la calit, in doau linguri de ulei de masline.
2. Cand ceapa s-a rumenit indeajuns, puneti si ciupercile si maslinele, lasati-le 3 minute si apoi adaugati smantana si putin lapte. Lasati sa se fiarba putin.
3. Ungeti un vas de ceramica cu putin unt si apoi puneti cartofi, peste care sa adaugati sosul facut in tigaie. Deasupra se rade telemea, cat sa acopere toti cartofii. Se lasa la cuptor, la foc mediu, 20 de minute.
Se serveste cu marar.
Pofta buna!
Foto: epicureselections.com