Reteta zilei: Ciocanele cu cartofi si sparanghel
Ciocanelele cu cartofi si sparanghel sunt o reteta ideala pentru pranz. Timpul de preparare pentru patru portii este de o ora.
Publicat: Joi, 31 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 30 Decembrie 2020, 17:40Ingrediente pentru reteta Ciocanele cu cartofi si sparanghel:
8 ciocanele
1 kilogram de cartofi noi medii
300 de grame de sparanghel
250 de grame de rosii cherry
ulei de masline
cimbru proaspat
Pentru dressing
1 lingura miere
1 lingura ulei de masline
1 lingura otet
1 lingura rasa de boia dulce
sare si piper.
Mod de preparare pentru reteta Ciocanele cu cartofi si sparanghel:
1. Preparam mai intai dresingul amestecand ingredientele mentionate mai sus. Pregatim o tava de cuptor pe care o ungem cu ulei de masline, apoi spalam ciocanelele, le stergem cu un servetel, le ungem cu dressingul si le asezam in tava in mijloc.
2. Curatam cartofii, ii taiem pe lung pe din doua, ii amestecam cu ulei de masline si sare si ii asezam in tava in jurul ciocanelelor. Dam la cuptor 30-35 de minute sau, in functie de cuptor, cat e necesar.
3. Se spala rosiile cherry si se sareaza; se lasa intregi. Sparanghelul se curata in treimea inferioara, se unge cu ulei de masline si se sareaza si el. Dupa 20 de minute, se scoate tava din cuptor si se aseaza sparanghelul si rosiile peste cartofi si ciocanele; presaram deasupra cimbru.
4. Se mai lasa la cuptor aproximativ 15 minute.
Poftă bună!
Sursa: Good Food