Reteta zilei: Gratin de macrou afumat si cartofi
Gratinul de macrou afumat si cartofi este o reteta delicioasa, a carei preparare nu dureaza mai mult de 35 de minute. Pofta buna!
Publicat: Luni, 09 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 15 Decembrie 2020, 15:55Ingrediente pentru reteta Gratin de macrou afumat si cartofi:
700g de cartofi, taiati in cubulete de 3cm
1 ceapa mica, taiata in felii subtiri
25g de unt
200g de macrou afumat
2 linguri de marar tocat
150ml de smantana
100ml supa de peste, gata facuta
2 lingurite crema de hrean
Mod de preparare pentru reteta Gratin de macrou afumat si cartofi:
1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Se pune la fiert intr-o oala apa cu sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga cartofii si ceapa. Se lasa sa fiarba 6-7 minute, pana cand devin aproape moi. Se scurg bine de apa. Se unge cu putin unt o forma de copt, apoi se asaza cartofii in ea.
2. Se rupe pestele in fasii mari, aruncand pielea si oasele. Se asaza pestele printre cartofi, apoi se presara totul cu marar. Se bat bine smantana, supa de peste si crema de hrean. Se asezoneaza cu sare si piper. Se toarna peste cartofi. Se asaza deasupra restul de unt si se da la cuptor 20-25 de minute, pana cand face o crusta aurie. Se serveste cu salata verde, daca vrei.
Poftă bună!
Foto: Good Food