Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de ardei iute
Muschi de porc cu sos de ardei iute reprezinta un mic dejun foarte usor si simplu de preparat in acelasi timp, iar continutul de grasimi este unul mic.
Publicat: Duminica, 29 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 09 Februarie 2021, 20:43Ingrediente pentru reteta Muschi de porc cu sos de ardei iute:
2 cepe rosii, una taiata in felii subtiri si cealalta, in felii groase
sucul de la 2 lamai verzi
2 linguri pasta de ardei iute
2 linguri praf de chilli
3 linguri de zahar brun
2 X 500g muschi de porc
frunze de coriandru si foi de tortilla moi
2 lingurite de oregano uscat
8 catei mari de usturoi, cu coaja
6 rosii medii, taiate in jumatate
Mod de preparare pentru reteta Muschi de porc cu sos de ardei iute:
1. Se asaza ceapa taiata subtire intr-un bol cu sucul de la o lamaie verde, jumatate din cantitatea de oregano, un varf de sare si unul de piper. Se lasa deoparte.
2. Se prajeste usturoiul in coaja, fara ulei, intr-o tigaie nonaderenta, pana cand se innegreste, aproximativ 8 minute, apoi se curata de coaja. Se incinge cuptorul pe functia grill. Se asaza ceapa taiata gros pe o tava de copt impreuna cu rosiile, cu partea taiata in sus. Se adauga sare si piper si se dau la cuptor pana cand se innegresc. Se rastoarna intr-un bol laolalta cu usturoiul, pasta de ardei iute, o lingurita de praf de chilli, o lingura de zahar si restul de suc de lime. Se adauga sare si piper, se mixeaza intr-un blender pana cand se obtine o pasta omogena. Se asaza intr-o tigaie si incalzeste putin pe foc.
3. Se unge carnea cu restul de chilli, oregano, zahar, sare si piper. Se frige intr-o tigaie-gratar sau la cuptor, sub grill, 5 minute pe fiecare parte. Se serveste taiata felii infasurata in foi de tortilla calde, cu sos, ceapa marinata si coriandru.
Pofta buna!
Foto: Good Food