Secretul pentru gogoși pufoase și perfecte. Rețeta este mai simplă decât te aștepți
Gogoșile proaspete și gustoase sunt preferatele tuturor! Iată ce ingredient secret face minuni și cum se folosește pentru a te bucura de cele mai pufoase gogoși.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 14 Martie 2024, 15:36 | Actualizat: Luni, 11 Noiembrie 2024, 12:40Gogoșile sunt iubite și adorate de foarte mulți oameni, datorită multitudinilor rețete prin care acestea se pot prepara în funcție de gustul fiecăruia. Fie că sunt cu ciocolată, cu vanilie, gem sau alte arome greu de refuzat, gogoșile sunt întotdeauna o alegere bună atunci când vrei să mănânci un desert, dar nu ai nici o idee.
Cu toate că există sute de interpretări ale rețetelor pentru gogoșile perfecte, trebuie să știi că gustul și textura lor constă într-un secret cunoscut de foarte puțini oameni.
Iată de ce trebuie să ții cont atunci când îți dorești să faci propriile gogoși la tine acasă.
Pe aceeași temăSecretul pentru gogoși pufoase și perfecte
Pentru a face gogoși perfecte chiar la tine acasă nu este nevoie de foarte multă pricepre, ci doar de puțină îndemânare și dorință ca totul să fie făcut exact ca la carte.
Rețeta pentru gogoși pufoase este foarte simplă! Iată de ce ai nevoie pentru a nu da greș niciodată!
Ingrediente
- 500 de grame de făină pentru patiserie
- 7 grame de drojdie uscată activă
- 200 de ml de lapte cald
- 50 de grame de unt topit și răcit
- 1 linguriță de esență de vanilie
- foarte puțin bicarbonat de sodiu
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru presărare
Printre toate aceste ingrediente se regăsește și secretul gustului și formei gogoșilor despre care vorbeam. Acesta este reprezentat de bicarbonatul de sodiu care face minuni în bucătărie.
Bicarbonatul de sodiu este adăugat în rețeta de gogoși tocmai pentru a le face cât mai pufoase. În momentul în care acest ingredient este amestect cu ingrediente acide precum laptele sau iaurtul, bicarbonatul de sodiu eliberează dioxid de carbon, fapt care duce la apariția unor bule de aer în aluat.
Bulele de aer sunt total responsabile de o textură pufoasă și gustoasă a gogoșilor, pentru că le face moi și extrem de delicioase.
Revenind la metoda de preparare, iată indicațiile de care trebuie neapărat să ții cont.
Primul pas este de a se amesteca într-un bol mare drojdia uscată activă cu laptele cald și o singură linguriță de zahăr. Amestectul obținut se lasă timp de 5 - 10 minute să stea, timp în care drojdia se activează și începe să facă multă spumă.
După ce au trecut cele 5 - 10 minute se adaugă treptat făina de patiserie și restul cantității de zahăr, alături de ouă, unt topit și esența de vanilie. Se amestecă totul până în momentul în care aluatul obținut devine omogen și cât se poate de elastic.
Următorul pas este de a se adăuga din nou puțin bicarbonat de sodiu prin presărare și de a se amesteca ușor. În acest moment, bicarbonatul va acționa din nou cu acidul regăsit în aluat și va putea să elibereze încă o dată dioxid de carbon. Acest lucru va duce în mod evident la creșterea gogoșilor, dar și la obținerea unei texturi cât se poate de pufoasă.
Bolul în care a fost obținut aluatul de gogoși se acoperă cu un prosop și se lasă la o temperatură caldă pentru o perioadă de aproximativ o oră, timp în care își mărește volumul aproape dublu.
Pe aceeași temăDupă ce a trecut ora respectivă, se încinge uleiul și se adaugă bucăți mici de aluat în forme rotunde. Gogoșile ar trebui să stea la prăjit în jur de 2-3 minute în funcție de rumenire și de preferințe.
Pentru a elimina surplusul de ulei poți scoate gogoșile pe un șervețel absorbant, iar apoi să le presari cu zahăr pudră pentru a le savura alături de familia și prietenii tăi.