Rețeta zilei: Sosul de whiskey, ingredientul ideal pentru deserturi fine
Daca doresti sa oferi desertului o aroma deosebita, poti sa-i adaugi putin sos de whiskey. Acesta poate fi consumat alaturi de waffles, clatite, briose, pandispanuri, torturi sau budinci. Iata cum il poti prepara!
Publicat: Miercuri, 18 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 29 Noiembrie 2020, 14:20- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Sos de whiskey:
- 4 linguri de unt moale;
- ½ cana zahar;
- 1 ou, batut;
- 2 linguri de whiskey (sau putin mai mult daca preferi o aroma mai intensa).
- 1 lingurita de extract de vanilie (optional).
Mod de preparare pentru rețeta Sos de whiskey:
1. Se pun zaharul cu untul si oul la bain-marie si se amesteca bine pana se ingroasa. Apoi se ia vasul de pe foc si se adauga whiskey-ul amestecand pana la omogenizare. Sosul se serveste cald peste prajitura dorita.
Atentie! Deoarece este foarte inflamabil, whiskey-ul se va adauga dupa ce focul a fost stins sau cand vasul se afla la o distanta considerabila de aragaz.