Trei mituri destramate despre rosii
Rosiile sunt printre cele mai consumate legume si sunt inconjurate si de cateva mituri legate de modul de depozitare sau de pastrarea aromei care au fost acum destramate de portalul Good Housekeeping.
Publicat: Marti, 22 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 27 Decembrie 2020, 19:23- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
1.Trebuie sa tii rosiile in frigider dupa ce le cumperi
Felul in care depozitezi rosiile dupa cumparare ifluenteaza aroma lor. Daca le tii in frigider, rosiile isi pierd rapid gustul. Trebuie sa tii rosiile intr-un dulap rosii si daca iti plac mai reci, poti sa le pui putin in frigider imediat inainte sa le consumi.
2.Soiurile mai mici sunt mai aromate
Uneori, rosiile mai mici pot fi mai gustoase, dar acest lucru nu este mereu valabil. Gustul nu este influentat de dimensiunea legumelor, asa ca nu trebuie sa eviti niciun fel de rosie.
3.Nu exista solutia ideala de feliere a rosiilor
Indiferent cum tai o rosie, vrei ca o felie sa contina toate partile acesteia, da la coaja, la pulpa cu seminte pentru ca toate acestea contribuie la crearea aromei specifice. Cel mai bine este sa feliezi rosiile pornind din zona in care se afla codita.
Foto: hepta.ro