Urzicile, mai scumpe decât carnea. Nu este singura legumă care depășește prețul acestui aliment
În ultima perioadă prețurile alimentelor au cunoscut creșteri semnificative, iar românii sunt din ce în ce mai îngrijorați cu privire la acest aspect. Faptul că legumele de sezon pot costa chiar mai mult decât carnea ridică multe semne de întrebare și dificultăți în gestionarea banilor pentru mulți oameni.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 20 Martie 2024, 12:43 | Actualizat: Miercuri, 20 Martie 2024, 14:24- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Începutul primăverii nu a adus doar voie bună și fericire pentru români, ci și multe vești care îi îngrijorează din ce în ce mai tare.
Prețurile legumelor de sezon au explodat odată cu apariția acestora în magazine și piețe, iar acest aspect îi determină pe oameni să se gândească cu greu la viitor.
Pe aceeași temăSezonul urzicilor a ridicat prețurile din supermaketuri și tarabe, iar oamenii pot cumpăra acum carne chiar mai ieftină decât această delicatesă la care mulți doar râvnesc.
Iată cât costă un kilogram de urzici în cea de a doua jumătate a lunii martie.
Prețul urzicilor în luna martie 2024
Delicioase și pline de nutrienți, urzicile sunt o alegere excelentă în sezonul primăverii. Acestea au multiple beneficii pentru organism și sunt cunoscute și apreciate pentru conținutul lor ridicat de fier și de vitamina C.
Totodată, proprietățile lor antiinflamatorii și detoxifiante sunt apreciate de către români pentru că aduc multe beneficii pentru păr și piele.
Indiferent de felul în care sunt preparate, urzicile își păstrează gustul și aroma, oferind papilelor gustative o experiență unică.
Aceste legume pot fi folosite în diverse feluri de mâncare, precum supe, salate sau chiar în preparate cu paste.
Este adevărat faptul că în fiecare primăvară prețurile pentru legumele de sezon cresc, însă în acest an românii au rămas mai mult cu gândul la ele.
Prețul pentru un kilogram poate ajunge chiar și la suma de 30 de lei, iar Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a postat acest lucru chiar pe pagina de Facebook.
„În provincie s-a rupt prețul la urzici! Cum vi se pare prețul? 1kg urzici = 1,5 kg pulpă de porc!” a fost descrierea aleasă.
În postarea respectivă s-a putut observa o comparație a prețurilor pentru un kilogram de urzici și pentru un kilogram de pulpă de porc fără os care ajungea la suma de 18,99 lei.
Internauții au comentat supărați și dezamăgiți de prețul mult prea mare. Iată câteva dintre exemple:
„30 de ani să stea. Mă duc la sat și culeg un sac dacă vreau”, „Le lăsăm să le mănânce ei!”, „să stea cu ele acolo ... la fel și cu leurda” au spus internauții.
„Mergeți și culegeți și apoi dați-vă cu părerea asupra prețului! Pentru un kg de urzici alese stai aplecat cam o oră și după ora aia nu mai simți degetele, din fotoliu e ușor de comentat” a spus o doamnă care a văzut un preț cât se poate de corect pentru urzici.
Pe aceeași temăFaptul că alimentele au ajuns la prețuri greu de imaginat nu mai este un secret pentru nimeni, însă ideea că un kilogram de carne poate fi mai ieftin decât un kilogram de legume i-a consternat pe mulți.
Sparanghelul este o altă legumă cu un preț mult mai mare decât al cărnii.
Pentru că este o legumă atât de sănătoasă, acesta poate ajunge la prețuri pe care mulți nici nu și le închipuie. De cele mai multe ori prețul pentru un singur kilogram ajunge în magazine la aproximativ 40 - 50 de lei.
O simplă legătură de sparanghel poate ajunge până la 20 de lei în supermarket-uri, în timp ce fermierii vând un kilogram cu o sumă de aproximativ 36 de lei.
Suma depășește, de asemenea, de cele mai multe ori, prețul unui kilogram de carne, iar acest aspect îi determină pe oameni să nu cumpere, în ciuda tuturor beneficiilor pentru organism.
Pe aceeași temă