Antena

Ziua Națională a Franței 2019. Top 5 cele mai bune rețete culinare frantuzești

Ziua Națională a Frantei 2018. Top 5 cele mai bune retete culinare frantuzesti

Autor: Camelia Moldoveanu Publicat: Vineri, 12 Iulie 2019, 14:21 | Actualizat: Vineri, 12 Iulie 2019, 14:26
Galerie de imagini
Ziua Națională a Frantei 2018. Top 5 cele mai bune retete culinare frantuzesti

Cu ocazia Zilei Naționale a Franței ne-am gândit să va propunet un top 5 rețete franțuzești pentru a putea sărbători cu adevărat această zi important.

1 Burger franțuzesc

Ingrediente:
• Piept de rată – 3 buc
• Raclette fondue – 6 feliuțe
• Ceapă roșie – 3 buc
• Gălbiori – 300 g
• Unt – 25 g
• Felii Camembert– 4 felii
• Ulei de măsline – 1 lingură
• Cimbru uscat – ½ linguriță
• Vin alb demisec – 40 ml
• Salată creată – 8 frunze
• Sirop fructe de pădure – 4-5 linguri
• Vin roșu – 50 ml
• Roșie – 1 buc
• Chiflă de hamburger – 4 buc
• Gălbenuș de ou – 2 buc
• Sare și piper – după gust

Mod de preparare:
• Eliminați grăsimea de la 2 piepti de rată – păstrați grăsimea de la un singur piept;
• Tăiați-le cuburi;
• Băgați-le în mașînă de tocat carne (Ankarsrum) și tocați-le;
• Amestecați-le cu sare și piper;
• Tăiați feliile de Raclette în bucăți egale și închideți-le în interiorul burgerilor;
• Pregătiți burgerii pe grătar (se servesc mediu) cca 2-3 min pe fiecare parte și lăsăți-i la odihnit 5-10 min;
• Ungeti chiflele cu gălbenușul de ou și lăsăți-le în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade pentru 3-4 minute până se rumenesc;
• Puneți ulei de măsline și unt în tigaie;
• Tocați usturoiul mărunt;
• Trageți gălbiorii în tigaie cu sare, piper, cimbru și usturoi și stingeți cu vinul alb;
• Tăiați ceapă roșie julien;
• Căliți-o în puțîn unt și puneți apă deasupra – lăsăți-o să fiarbă, iar în momentul în care a scăzut apă, turnați siropul peste și dați focul mai mic, lăsând-o sa se caramelizeze ușor;
• Așezați carnea pe chiflă;
• Peste această puneți ceapă caramelizată și felia de brânză Camembert;
• Adăugați gălbiorii peste, rondelele de roșie și salată creată;
• Serviți cu cartofi prăjiți.

2 Supă franțuzească de pește

Ingrediente :
• 3 linguri ulei măsline
• 1 ceapă tocată
• 1 ardei roșu tocat
• 2 morcovi tăiați cuburi
• 1 linguriță ierburi de Provence[rozmarin , cimbru , măghiran , oregano ]
• 1/2 linguriță piper
• 1 ceașcă vin alb
• 3 roșii tocate [ fără peliță ]
• 3 cartofi cuburi
• 2 kg peste [ capete , cozi și bucăți de știucă și somn ]
• 200 gr fructe mare [ preponderent scoici ]
• 100 gr smântână
• pătrunjel verde tocat
• cimbrișor verde
• sare

Mod de preparare:
În 2 l apă sărată se fierb bucățile de peste timp de 10 minute . Se strecoară lichidul și se alege carnea de pe oase .
Incalziti la foc mediu uleiul și căliți timp de 5 minute ceapă , ardeiul și morcovul .
Amestecați piperul , condimentele și sarea în vasul cu legume . Adugati vinul , roșiile și așteptați să dea în clocot .
Se pun cartofii și zeamă de peste . Se fierbe neacoperit până când cartofii sunt pătrunși.
La final se pu fructele de mare și se lasă să fiarbă la foc mic încă 5 minute .
La servit se adugă bucățile de peste , smântână cimbrișor verde și pătrunjel verde .

3 Omletă franțuzească cu piperade

Ingrediente:
• 2 ouă
• sare
• piper
• puțină smântână
• ardei roșu
• ardei verde
• ardei galben
• ceapă
• coulis de roșii
• ulei măsline
• ierburi de provence

Recomandari A1

Mod de preparare:
Se prepară în primul rând piperade-ul de ardei : se spală și se curată ardei și ceapă și se taie fâșii lungi. Într-o tigaie neaderența se pune puțîn ulei de măsline , se adaugă ardeii , sarea, piperul și usturoiul și ceapă . Lăsăm să se înmoaie preț de câteva minte, se adaugă apoi sucul de roșii sau roșiile decojite și fără semințe tăiate mărunt. Lăsăm să colosteasca preț de câteva minute, adăugăm apoi pastă de ardei iute și ierburile de provence. http://www.bucataras.ro/rețete/piperade-sau-mâncare-picantă-de-ardei-58991.html
Pentru omletă se bat bine cele două ouă cu sare piper și puțînă smântână. Se pune puțîn ulei într-o tigaie neaderența( eu am folosit ceramică) , se adaugă apoi ouăle bătute, se lasă preț de 2 minute la foc mic că să se închege puțin. Cu ajutorul unei spatule flexibile numită Marise dezlipim constant marginile și aducem oul nefăcut la baza tigăii.
După ce omletă este prinsă se adaugă în mijmoc piperade-ul de ardei. Se rulează o parte și cealaltă parte se rulează când raturnam omletă din tigaie în farfurie.
Se adaugă puțînă piperade deasupra și se asezonează cu verdețuri după gust, este o ompleta super moale și plină de savoare, puteți să o asezonați și că o umpleți cu ce doriți .

4 Quiche cu dovlecei

Ingrediente:

Blat: ◦ ouă- 1 buc ◦ lapte- 3 linguri ◦ unt moale- 100 gr ◦ sare- ½ linguriță ◦ făină- 200 gr Umplutură: ◦ dovlecei- 2 buc ◦ ceapă roșie- o buc ◦ brânză telemea- 200 gr ◦ smântână de gătit- 200 ml ◦ ouă- 4 buc ◦ piper- ¼ linguriță ◦ nucșoară rasă- ½ linguriță ◦ mărar tocat- 2 linguri

Mod de preparare:

• Amestecați ingredientele pentru blat cu ajutorul robotului sau cu mâna până obțineți un aluat ferm și nelipicios • Înveliți aluatul în folie de plastic și lăsăți-l la frigider 15 min • Între timp tăiați dovleceii rondele subțiri, cu tot cu coajă și presărați-i cu sare, apoi lăsăți-i să se scurgă • Tăiați ceapă rondele subțiri • Amestecați într-un bol brânză sfaramata cu furculița cu ouăle bătute, adăugați smântână lichidă, nucșoară, piperul și mărarul tocat • Presărați făînă pe blatul de lucru și întindeți aluatul, apoi transferați-l într-o tavă de tarta, cu pereți detasabili, unsă cu ulei și tapetata cu făînă • Presați bine aluatul pe marginile tăvii și tăiați marginile • Puneți o hârtie de copt peste aluatul din tavă și umpleți tarta cu boabe de fasole sau linte și coaceti în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-15 minute, până începe să se rumeneasca ușor pe margini • Scoateți tarta din cuptor și îndepărtați hârtia de copt cu boabele de fasole, apoi intapati blatul cu o furculița • Ștergeți bine dovleceii cu prosoape de hârtie și așezați un strat în tavă, apoi rondele de ceapă și jumătate din compoziția de brânză • Puneți un nou strat de dovlecei, ceapă și brânză și coaceti tarta la 180 de grade pentru 30-40 de minute, până se încheagă bine și se rumenește ușor deasupra • Scoateți apoi tarta și lăsăți-o la răcit

5 Croissant cu crema de brânza

Ingrediente :

◦ Croissante – 2 buc ◦ Crema de brânză cu verdeață, Delaco – 6 lingurițe ◦ Avocado – 1 buc ◦ Castravete – 1 buc ◦ Fresh de lime – 1 lingură ◦ Chorizo uscat – 20 felii subțiri ◦ Sare și piper – după gust

Mod de preparare:

• Taie croissantul pe jumătate, pe lungime și unge-l cu crema de brânză; • Taie avocado-ul pe jumătate, pe lungime. Rotește apoi una din părți până se va desprinde de pe sâmbure. Apoi în sâmbure înfige mijlocul lamei cuțitului și vei observă că se scoate foarte ușor. Curată-i miezul cu o lingură de lemn și toacă-l cu un tocător de lemn (asemănător celui de vinete – va preveni oxidarea rapidă); • Întinde avocado pe croissant și stoarce puțin fresh de lime deasupra; • Pune peste chorizo-ul, adaugă sare și piper după gust, iar la sfârșit taie castraveții și pune-i și pe-aceștia peste; • Închide croissantul și savurează cu plăcere.

Sursa: www.bucataras.ro

Whatsapp LinkedIn
ziua frantei ziua frantei 2019 burger frantuzesc supa frantuzeasca de peste omleta frantuzeasca quiche croissant
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi în pierdere
Videoclipul zilei
Citește și
Ziua Naţională a Franţei a fost sărbătorită într-un mod complet diferit faţă de alţi ani!
Chef Nicolai Tand, răsfăț franțuzesc de 14 iulie
Căderea Bastiliei, sărbătorită în cadru restrâns
Ziua Franței, serbată cu drone, roboţi şi o platformă zburătoare
Video recomandate
Video
Citește și
Filme de Crăciun pe care să le urmărești cu familia în 2024. Producții pe care nu trebuie să le ratezi Catine.ro
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai spectaculos domeniu turistic care se construiește în Banat.... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Claudia Puican a apelat la fertilizare în vitro pentru a rămâne însărcinată. Artista și Armin Nicoară vor... Spynews.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Gabriela Lucuțar a vorbit deschis despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! „Dacă nu se întâmplă așa, va... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
O specie considerată dispărută a reapărut în apele Patagoniei. Nu a mai fost văzută acolo de 100 de ani useit
Horoscopul zilei de 23 decembrie 2024. Peștii au parte de momente de liniște. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
5 zodii care au înțelepciune de vrăjitoare Jurnalul
Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta Kudika
Rețeta originală de salată de boeuf. Se pune sau nu mazăre? Playtech
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului Redactia.ro
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese... Observator
De ce poftele alimentare cresc mult de sărbători. Ce se întâmplă în această perioadă MediCOOL
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Orașul din România în care va ninge 6 zile la rând, începând de mâine, potrivit meteorologilor EASEWEATHER Gandul
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat... CanCan
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă DeParinti
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors... ZUTV
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon UseIT
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Hello Taste