Ce ți se poate întâmpla dacă mănânci mult turmeric
Turmericul este un condiment folosit în special în bucătăria indiană, bogat în curcumină, un antioxidant cu rol anti-inflamator.
Publicat: Marti, 15 Septembrie 2020, 12:01 | Actualizat: Marti, 28 Martie 2023, 10:25Acest condiment, bogat în curcumină, un antioxidant cu rol anti-inflamator, poate aduce numeroase beneficii organismului.
Ce se întâmplă dacă mănânci mult turmeric?
Turmericul te ajută să slăbești
Consumul de turmeric va spori procesul de slăbire, aducând beneficii dietei tale, arată studiile. Folosirea acestui condiment în alimentația de zi cu zi ajută la ameliorarea inflamației asociată cu obezitatea în timp ce ce sporește procesul de ardere al grăsimilor.
Pe aceeași temăAmeliorează simptomele artritei
Curcumina este un tip de antioxidant care are rolul de a reduce durerea și umflăturile de la nivelul articulațiilor. Mai mult, specialiștii din domeniul medical le recomandă celor care suferă de artrită să ia suplimente cu extract de curcumină.
Curcumina poate combate depresia
Un studiu din 2019 arată că antioxidantul curcumină din turmeric ajută la reduecerea simptomelor de anxietate și depresie.
Turmericul ajută la reducerea zahărului din sânge
Curcumina din turmeric poate funcționa drept agent hipo-glicemic, ajutând la reducerea nivelului de zahăr din sânge, conform unui studiu din America.
Previne boala Alzheimer
Locuitorii din India au cea mai scăzută rată de Alzheimer în comparație cu popoarele din Europa și SUA. Specialiștii încă analizează dacă această reușită este legată de consumul de turmeric, precum și alți factori. Un studiu arată că antioxidantul curcumina poate ajuta la inhibarea plăcilor corelate cu deteriorarea neuronilor.
Sursă: thehealthy.com