Un aliment ar ajuta organismul în lupta cu noul coronavirus! Explicația specialiștilor
Probioticele, din produse precum chefirul, ar putea ajuta oamenii să lupte împotriva noului coronavirus, potrivit unor cercetători din Franța.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 14 Aprilie 2020, 08:38 | Actualizat: Miercuri, 12 Iulie 2023, 10:27Mai exact, conform specialiștilor din Franța, probioticele ar putea fi folosite cu succes în profilaxia şi terapia adjuvantă, la pacienții cu COVID-19.
Specialiștii au explicat că noul coronavirus ar avea capacitatea să infecteze anumite bacterii prezente în corpul uman şi că, astfel, acestea pot ascunde virusul.
Concret, virusul ar infecta bacteriile Prevotella ce provoacă apoi inflamaţii uneori fatale. Se ştie deja că infecţiile ce implică Prevotella dau infecţii respiratorii, inclusiv acute.
„Se vorbeşte exact de acest aspect, că Sars Cov 2, virusul, ar putea la un moment dat la acele persoane care au o microflora bine reprezentată să determine această coinfecţie, am putea spune, bacterie cu virus, şi aşa să se explice de ce, la un moment dat acele persoane fac o formă severă.
Pe aceeași temăCopiii, având o flora mai puţin reprezentată, fac forme uşoare, asta ar putea să fie o ipoteză, sigur că e greu de susţinut, şi este greu să ne dăm seama dacă într-adevăr aşa se întâmplă lucrurile. Avem nevoie de studii care să fie reprezentate de un număr mare de persoane”, a spus medicul Adrian Marinescu, potrivit Mediafax.
Pe aceeași temăPoate cel mai important aspect al studiului făcut de francezi este acela că probioticele sunt capabile să împiedice Prevotella să formeze biofilme, adică unul dintre mijloacele cu care bacteriile se apără de sistemul nostru imunitar şi de antibiotic.
Persoanele obeze, care sunt mai afectate de noul coronavirus (COVID-19), au o microfloră ce este şi mai bogată în Prevotella. Dacă administrarea de probiotice la această populaţie dă rezultate bune în ceea ce priveşte îmbunătăţirea markerilor obezităţii, aceste rezultate sunt şi mai vizibile pentru indivizii la care bacteriile au fost foarte prezente, arată studiul.
Dacă se dovedeşte că infecţia cu SARS Cov 2 este una mixtă, atât virală, cât şi bacteriană, atunci acea combinaţie de hidroxiclorochină şi azitromicină. de care vorbeşte renumitul profesor Didier Raoult. este cu atât mai eficientă.
„Dacă aceste date vor fi la un moment dat susţinute, da, ar avea logică această asociere medicamentoasă”, a mai precizat medicul Marinescu.
Rezultatele noilor studii făcute pe probiotice sunt noi şi destul de promiţătoare. Echipa de cercetare a Universităţii din Colorado chiar încearcă să folosească o versiune modificată genetic a bacteriei lactobacillus acidophilus, ce se regăseşte de obicei în iaurt, chefir, sana. Ei spun că acest probiotic ar putea fi transformat pe viitor într-un vaccin.