MediCOOL, sezon 3, episod 9 din 22 octombrie 2022. De ce se ceartă partenerii după apariția copiilor și ce soluții există
MediCOOL este primul show care pune sănătatea pe primul loc. Este o emisiune în care medicul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Fundeni, răspunde la întrebări de natură medicală pentru ca noi să avem o mai bună viziune despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră.
Publicat: Joi, 20 Octombrie 2022, 15:12 | Actualizat: Sambata, 22 Octombrie 2022, 12:52În fiecare săptămână, dr. Mihai Pautov, alături de invitații săi, printre care Carmen Brumă alături și medici din diverse specializări, vor discuta o serie de subiecte legate de sănătate şi vor răspunde întrebărilor venite de la telespectatori.
Mai exact, alături de gazda emisiunii, dr. Mihail Pautov (medic specialist în chirurgie generală), dr. Elena Popa (medic specialist Dermato-Venerologie şi Estetică Medicală), Carmen Brumă (autor programe de slăbit), începând din acest sezon, telespectatorii o vor putea urmări pe Urania Cremene, unul dintre cei mai apreciaţi experţi în parenting din România.
În acest sezon, emisiunea va veni cu mai multe sfaturi practice pentru telespectatori şi mai multe subiecte legate de nutriţie şi modalităţi de a slăbi sănătos.
Subiectele principale atinse astăzi, în emisiune, sunt legate de relațiile de cuplu și de eterna problemă a partenerilor după apariția copiilor, dar și divorțul și sensul negativ al acestui cuvânt.
Pe aceeași temăMedicool, sezon 3 episod 9. Cum le vorbim copiilor despre divorț
Majoritatea cuplurilor se lovesc de o situație complicată atunci când apare primul copil. Indiferent cât ar fi citit au cât de deschiși ar fi către a manageria cu ușurință situația, mai devreme sau mai târziu apar tensiuni iar acestea se nasc pe cele mai imprevizibile sau inimaginabile motive.
În primul rând, specialiștii spun că dintre toate motivele de ceartă care pot apărea, principala cauză a discuțiilor este distribuirea task-urilor.
Pe aceeași temăPentru remedierea situației, este primordial ca dinamica din cuplu să fie readusă la stadiul de dinainte de copil.
Ambii parteneri trebuie să simtă că există un sprijin reciproc dincolo de cuvinte, dincolo de oboseală și dincolo de orice neînțelegeri apărute pe parcursul noii lor călătorii alături de copil.
Reconectarea, exprimarea emoțiilor, activitățile în cuplu sunt printre cele câteva motive care să ajute cuplul să redevină solid, sunt de părere specialiștii.
În primul rând trebuie să ne reamintim motivul pentru care am ajuns împreună. Câteodată, un simplu Hey, este totul în regulă?, face minuni și reconectează partenerii într-un mod profund.
În schimb, dacă cei doi parteneri au încercat toate soluțiile dar un divorț este inevitabil, este foarte important modul în care le vorbim copiilor despre divorț și despre celălalt părinte.
În primul rând, specialiștii consideră că din start, conotația cuvântului divorț, cel puțin în societatea noastră, este una incorectă.
Trebuie să începem să înțelegem că un divorț nu este neapărat un capăt de lume sau un eșec, ci poate fi privit ca un nou început, ca o nouă șansă la o viață mai liniștită și mai frumoasă, atât pentru parteneri cât și pentru copil.
Înainte de toate, trebuie să înțelegem noi, adulții, că chiar dacă relația soț-soție se încheie, relația părinte-părinte nu se va încheia niciodată și trebuie să învățăm să ne raportăm diferit la noul statut. De părintele copilului tău nu te vei despărți niciodată,spun specialiștii.
Pe de altă parte, nu trebuie să transformi pe cineva pentru a-l ține lângă tine și nici tu nu trebuie să te transformi pentru cineva.