Chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 17 ianuarie 2022
În ediția din 17 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, a preparat o rețetă de supă cremă de dovleac copt cu creveți, o rețetă de ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta, dar și o rețetă de chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello.
Publicat: Luni, 17 Ianuarie 2022, 19:55 | Actualizat: Sambata, 08 Aprilie 2023, 08:41Pentru că o orice masă indiferent cât este de gustoasă și consistentă nu este completă fără o porție de desert, în ediția din 17 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, pe lângă rețetele de fel principașl preparate, i-a surprins pe matinali și cu o rețetă de desert absolut delicios. El a preparat o rețetă de chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello.
Și voi îi puteți surprinde plăcut pe cei dragi inspirându-vă din rețeta lui Radu și preparând acest chec delicios și spectaculos. Vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare al rețetei, pas cu pas.
Pe aceeași temăChec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello - Ingrediente
- Pentru o tavă clasică de chec:
- 4 ouă medii
- 100 gr zahăr pudră
- 50 gr unt topit
- 1 linguriță extract de vanilie
- 30 ml limoncello
- 100 gr făină
- 100 gr afine proaspete
- 50 gr fulgi de migdale
- 50 gr bănuți de ciocolată albă
- 1 praf de sare
- Pentru glazura de ciocolată albă cu limoncello:
- 200 gr ciocolată albă
- 30 ml limoncello
Chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello - Mod de preparare
Ca la orice rețetă de chec se începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Peste albușuri se presară puțină sare, apoi se mixează cu ajutorul mixerului, până când devin cristaline. Se adaugă, unul câte unul, gălbenușurile și se omogenizează comnpoziția ușor, pentru a rămâne aerată. Apoi se adaugă untul topit și răcit și din nou se omogenizează compoziția.
Pe aceeași temăDin acest moment se îndepărtează mixerul și se folosește o spatulă pentru amestecarea celorlalte ingrediente.
Se adaugă pe rând, afinele, bănuții de ciocolată albă și o pafrte din fulgii de migdale, rumeniți ușor la tigaie.
Se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, iar tava de chec se tapetează cu hârtie de copt. Aluatul pentru chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello se întinde uniform în tavă, iar deasupra lui se mai presară câțiva fulgi de migdale. Se pune tava la cuptor și se coace checul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Pe aceeași temăCând checul se scoate din cuptor se lasă să se tempereze mai întâi în tavă. 5-6 minute, apoi pe un suport de răcire, tapetat cu hârtie de copt.
Pentru a prepara glazura de ciocolată albă se pune ciocolata într-un vas, pe baie de aburi și se lasă să se topească. La final, se adaugă limoncello și se amestecă bine pentru omogenizare.
Pe aceeași temăGlazura de ciocolată albă cu limoncello se întinde fierbinte deasupra checului, lăsând-o să se prelingă și pe laterale, pentru a îmbrăca frumos checul. Se lasă checul la rece până când se întărește glazura de ciocolată albă, apoi se poate porționa și servi alături de un ceai sau o cafea.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de chec cu afine și glazură de ciocolată albă cu limoncello, dar și pentru a beneficia de sfaturi interesante de la chef Radu Darie, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.
Pe aceeași temă