Friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 decembrie 2021
În ediția din 15 decembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii a preparat o rețetă de friptură de vita cu sos de piper și cartofi lionezi, dar și o rețetă de desert absolut delicios.
Publicat: Miercuri, 15 Decembrie 2021, 15:46 | Actualizat: Miercuri, 22 Decembrie 2021, 10:12Dacă sunteți în căutarea unei rețete delicioase de friptură din carne de vită, chef Nicolai Tand, vă vine în ajutor și vă oferă o rețetă de friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi, pe care a preparat-o în platoul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, în ediția din 15 decembrie 2021.
Este o rețetă absolut senzațională ce combină o multitudine de gusturi și arome, o rețetă pe care o puteți prepara chiar pentru o masă festivă. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i surprinde și voi pe cei dragi cu o friptură delicioasă și spectaculoasă.
Pe aceeași temăFriptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi - Ingrediente
Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, nu sunt ingrediente complexe, sunt simple și la îndemâna oricui.
Ingrediente pentru friptură:
- 500 gr carne macră de vită
- sare și piper
- ulei
- cimbru
- usturoi
Ingrediente pentru sos de piper:
- supă de pui cu multe legume
- smântână lichidă
- pătrunjel verde și salvie
- piper
- cimbru
- ceapă
- usturoi
Ingrediente pentru cartofi lionezi:
- cartofi
- ceapă
- usturoi
- ulei
- sare și piper
- boia de ardei
- pătrunjel verde
Friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi - Mod de preparare
Pentru reușita rețetei sunt necesari câțiva pași de preparare a elementelor ce compun preparatul.
Cum se prepară friptura de vită
Carnea de vită se porționează și se asezonează cu sare și piper. Se rumenește mai întâi la tigaie, pe ambele părți, în puțin ulei, apoi se continuă prepararea la cuptor cu puțin usturoi și cimbru până când se pătrunde, dar rămâne roze la interior.
Pe aceeași temăCum se prepară sosul de piper
Pentru prepararea sosului de piper mai întâi se fierbe un stock din oase de pui cu multe legume și ulei. Pe lângă oasele de pui se adaugă ceapă, morcovi, țelină apio, ciuperci, pătrunjel și salvie. Se lasă supa de pui cu legume să fiarbă până când se reduce consistent. Se asezonează cu sare și piper.
Separat se călește în puțin ulei cu unt o ceapă cu 2-3 căței de usturoi și mult piper. Se adaugă smântână lichidă, iar la final se adaugă din stockul de pui cu legume.
Cum se prepară cartofii lionezi
Se curăță cartofii și se feliază în rondele subțiri. Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.
Pe aceeași temăSe pune o tigaie cu ulei la încins și se adaugă ceapa cu usturoiul. Se amestecă până când acestea se pătrund, apoi se adaugă feliile de cartofi. Se lasă să se rumenească frumos cartofii, amestecându-i cu grijă pentru a nu-i sfărâma. Se asezonează cu sare, piper și boia de ardei. la final se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi, accesați materialul video de mai sus.