Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni, rețetă de clătite austriece preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de desert spectaculoasă, rețeta Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni, din bucătăria austriacă.
Publicat: Vineri, 28 Mai 2021, 12:41 | Actualizat: Vineri, 15 Octombrie 2021, 10:27- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Așa cum ne-a obișnuit, vinerea Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani pregătește o rețetă de desert ce ne poate folosi drept inspirație pentru răsfățul din weekend. De data aceasta, Vlăduț a preparat desertul îndrăgit în mod special de Dani și anume: Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni, o spectaculoasă rețetă de clătite austriece, pufoase și delicioase care se servesc alături de diverse sosuri.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i delecta și voi în weekend pe cei dragi cu așa desert delicios și de senzație.
Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni, rețetă de clătite austriece - Ingrediente
Pentru aluatul de clătite austriece:
- 6 ouă
- 400 lapte
- 200 gr făină
- 50 gr zahăr
- coajă de portocală
- coajă de lămâie
- unt pentru prăjit
Pentru sosul de căpșuni:
- 1 kg căpșuni
- 100 gr zahăr cu aromă de vanilie
- 100 ml lichior Triple sec
- fulgi de migdale pentru decor
Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni - Mod de preparare
Pentru preparare aluatului de clătite pufoase, austriece, se începe prin a separa gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se amestecă bine cu 20 gr de zahăr până devin spumoase. Se diluează cu laptele, apoi se adaugă făina, coaja răzuită de portocală, coaja răzuită de lămâie, se omogenizează și se lasă compoziția să se odihnească până se pregătesc albușurile.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și cu restul de zahăr și se încorporează încet în compoziție, pentru a obține o compoziție aerată.
Într-o tigaie antiaderentă cu diametrul mare se pune unt la topit, apoi se toarnă compoziția pentru clătite pufoase și se lasă să se rumenească pe prima parte la foc încet.
Când clătita pufoasă este rumenită pe prima parte și închegat bine aluatul la suprafață, clătita se taie în mai multe fâșii care se întorc pe partea cealaltă și se rumenesc frumos. Se scot pe platou și se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie.
Pe aceeași temăCum se prepară sosul de căpșuni pentru servirea clătitelor pufoase
Se spală bine căpșunile și se taie în sferturi. Două treimi din cantitate se amestecă cu zahărul și lichiorul și se pasează ușor. Se pun la foc doar cât să se formeze siropul. Căpșunile oprite se vor servi proaspete alături de clătite și sosul delicios. Se decorează cu fulgi de migdale pentru a avea și ceva crocant la minunatul desert.
Clătitele austriece pot fi servite și cu o cupă din înghețata preferată.
În speranța că v-am stârnit pofta cu așa desert gustos și spectaculos, vă urăm spor la preparat și poftă bună la savurat! Iar dacă vreți să profitați din plin de aroma căpșunilor într-un desert de senzație, vă oferim o delicioasă rețetă de ruladă de bezea cu cremă de vanilie și căpșuni.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară Kaiserscmarrn cu sos de căpșuni, rețetă de clătite austriece, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.