Rețetă de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră, gătită de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Chef Nicolai Tand a pregătit două preparate în cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani, unul fiind această delicioasă rețetă de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 08 Decembrie 2020, 12:07 | Actualizat: Marti, 08 Decembrie 2020, 13:55- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu ingrediente delicioase și proaspete ce încă se găsesc pe piață, Chef Nicolai Tand, a gătit în platoul de la neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră, foarte gustoasă și frumos asamblată în straturi.
Ingrediente pentru rețetă de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră:
- 250 gr paste
- 300 gr frunze de spanac
- unt
- 2 căței de usturoi
- sare și piper
- 1 gălbenuș de ou
- Pentru sosul de roșii:
- 400 gr roșii cherry în sos de roșii
- 2-3 căței de usturoi
- cimbru și rozmarin
- 2 foi de dafin
- ulei de măsline
- sare și piper
- puțin zahăr
- muguri de pin
- 250-300 gr brânză de capră
- 1 albuș + 1 ou
- câteva ridichi roșii
Mod de preparare pentru rețetă de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră
Spanacul se spală bine și se lasă la scurs. Apoi se trage ușor în unt aromatizat cu 2 căței de usturoi striviți, dar necurățați de coajă. După ce se aromatizează untul, aceștia se înlătură și se adaugă spanacul. Când spanacul este pătruns, se strivește ușor cu furculița, se lasă la temperat și se amestecă cu un gălbenuș de ou.
Pe aceeași temăÎntre timp, se fierb și pastele în apă clocotită cu sare, se scurg și se lasă la temperat.
Roșiile cherry se toarnă într-o formă termorezistentă unsă cu puțin unt. Se adaugă peste acestea sare, piper. 1-2 căței de usturoi răzuiți, cimbru și rozmarin, ulei de măsline, semințe de pin și 2 foi de dafin. Apoi se strivesc roșiile ușor cu furculița.
Peste sosul de roșii se adaugă pastele, iar peste paste se întinde spanacul amestecat cu gălbenuș de ou. Se presară bucăți din brânza de capră pe deasupra și se împrăștie peste acestea oul întreg cu albușul bine amestecate.
Se dă vasul cu paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră la cuptor, la temperatură medie pentru 15 minute, atât cât să se degaje toate aromele și să se întrepătrundă gusturile ingredientelor.
Se lasă preparatul să se tempereze, se presară pe deasupra felii sau cuburi de ridichi și se poate servi.
Pentru mai multe detalii despre deliciosul preparat pe bază de paste cu sos de roșii și spanac su brânză de capră, dar și pentru a nu pierde savoarea dialogului dintre matinali pe baza acestui preparat, accesați materialul video de mai sus!