Rețetă de salată suedeză din piept de curcan cu sos de merișoare, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Vlăduț, a revenit în forță la Neatza cu Răzvan și Dani și a pregătit o delicioasă rețetă de salată suedeză din piept de curcan cu sos de merișoare.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 11 Ianuarie 2021, 12:00 | Actualizat: Luni, 11 Ianuarie 2021, 17:42- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Salata suedeză din piept de curcan cu sos de merișoare este ușor asemănătoare cu clasica salată de boeuf, însă se prepară cu alte ingrediente. carnea de vită este înlocuită cu pieptul de curcan, maioneza este înlocuită cu mascarpone și, în plus, se servește cu un sos de merișoare dulce-acrișor.
Este o nebunie de salată ce merge preparată și pentru o masă festivă, dar și ca gustare în orice zi din săptămână.
Se prepară simplu și rapid, deci nu necesită prea multe cunoștințe despre arta culinară, chiar și un începător o poate prepara, așa cum au spus și matinalii de la Neatza cu Răzvan și Dani.
Ingrediente pentru rețetă de salată suedeză din piept de curcan cu sos de merișoare
- pieptul de la un curcan, dezosat și fără piele
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 morcov
- 2-3 batoane de scorțișoară
- 1 baton de vanilie
- coajă de lime
- sare și piper
- 250 gr mascarpone
- castraveți murați
- 2 gutui
- 2-3 mere
- miere
- pudră de scorțișoară
- 250 gr merișoare
- 100 gr zahăr
- 100 ml apă
Mod de preparare pentru Rețetă de salată suedeză din piept de curcan cu sos de merișoare, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
Pregătim ingredientele pentru salată.
Pieptul de curcan se pune la fiert în apă cât să fie bine acoperit. Se adaugă și sare și se lasă să fiarbă până se formează spuma la suprafață. Se scurge, se clătește cu apă fierbinte și se pune din nou la fiert, în apă fierbinte. Când începe să se pătrundă se adaugă și o rădăcină de păstârnac, curățată, un morcov curățat, batonul de vanilie și batoanele de scorțișoară, dar și coajă de lime răzuită. Toate acestea vor aromatiza plăcut carnea de curcan.
Pe aceeași temăÎntre timp, se pun la cuptor gutuile și merele presărate cu scorțișoară.
Când carnea de curcan este bine fiartă, la fel și legumele, se scurg toate și se lasă într-o sită la răcit, apoi se toacă în cuburi mici, aproximativ egale. Tot în cuburi mici se toacă și castraveții murați și se scurg de lichid. Se amestecă într-un vas toate aceste ingrediente, se adaugă și gutuile coapte tocate în cuburi mici, după ce s-au copt și s-au răcit. Apoi se încorporează mascarponele, acesta reprezentând puntea de legătură dintre restul ingredientelor.
Se prepară sosul de merișoare.
Merișoarele clătite în apă rece și hidratate ușor, se pun la fiert în puțină apă cu zahăr, apoi se trec prin blender și se transformă într-un sos delicios cu gust dulce-acrișor. Acest sos va înnobila gustul salatei din piept de curcan.
Pe aceeași temăMerele coapte se vor servi drept desert aromatizate cu scorțișoară și glazurate cu miere.
Pentru a nu pierde detalii importante și sfaturi de la Vlăduț, despre cum se prepară această rețetă de salată suedeză din piept de curcan cu sos de merișoare, urmăriți și materialul video de mai sus!