Rețeta zilei gătită de Vlăduț la Super Neatza, 7 octombrie 2021. Pizza Margherita
În ediția din 7 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat pizza Margherita. Pentru această rețetă a avut nevoie de următoarele ingrediente: roșii, mozzarella, făină tip 650, sare, zahăr, drojdie, ulei de măsline, usturoi și multe frunze de busuioc.
Publicat: Joi, 07 Octombrie 2021, 13:00 | Actualizat: Joi, 07 Octombrie 2021, 20:35- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
La Super Neatza, matinalii au decis ca ziua de joi să fie destinată rețetelor de pizza, iar în ediția din 7 octombrie 2021, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii, a preparat o rețetă de Pizza Margherita.
Este cea mai simplă rețetă de pizza italiană, ușor de preparat, cu ingrediente puține, dar foarte gustoasă și foarte îndrăgită. Pe lângă aluatul clasic de pizza mai ai nevoie doar de trei ingtrediente: sos de roșii, mozzarella și busuioc. Însă, secretul gustului unui preparat culinar constă în calitatea ingredientelor. Iar cum ingredientul de bază de la pizza Margherita este mozzarella, Vlăduț a folosit mozzarella de la Delaco, specială pentru rețetele de pizza.
Urmăriți mai jos rețeta detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, pentru a prepara și voi o astfel de pizza din bucătăria italiană.
Pizza Margherita - Ingrediente
Ca la orice rețetă de pizza, ingredientele se împart în două categorii: ingrediente pentru aluat de pizza, ingrediente pentru sos de roșii și ingrediente pentru topping.
Pe aceeași temăIngrediente pentru aluat de pizza:
- 350 gr făină tip 650
- 150 ml apă caldă
- 20 ml ulei de măsline
- 5 gr drojdie uscată sau 20 gr drojdie proaspătă
- 2 gr sare
Ingrediente pentru sos de roșii:
- 500 gr roșii bine coapte
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- 1-2 căței de usturoi
- sare și piper
- 4-5 frunze de busuioc proaspăt
Ingrediente pentru topping:
- 300 g mozzarella Delaco
- felii de roșii
- frunze de busuioc
- 1 lingură ulei de măsline
Rețeta de pizza Margherita - Mod de preparare
Primul pas constă în prepararea aluatului de pizza, care necesită un timp de dospire. Pentru reușita aluatului, dar și pentru a economisi timp, Vlăduț ne sfătuiește să pregătim aluatul de seara și să-l lăsăm la frigider până a doua zi.
Cum se prepară aluatul clasic de pizza
Într-un bol, punem drojdia cu zahărul și le amestecăm până se lichefiază. Adăugăm 1-2 linguri de apă călduță și lăsăm compoziția să se odihnească timp de 10 minute pentru a se activa drojdia.
Între timp, cernem făina prin sită și o amestecăm cu sarea. Creăm o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo drojdia activată. Începem să adăugăm câte puțin din apa caldă și din ulei și amestecăm intens, încorporând treptat și făina din vas. Vom obține un aluat omogen, pe care îl mai frământăm și pe masa de lucru presărată cu făină.
Îl punem înapoi în vas, îl acoperim cu un ștergar umezit cu apă fierbinte și îl lăsăm la dospit, la loc cald, pentru aproximativ 40-50 de minute.
Pe aceeași temăCum pregătim sosul de roșii pentru pizza Margherita
Punem uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adăugăm un cățel de usturoi curățat și tocat mărunt. Îl amestecăm timp de un minut în uleiul încins, apoi adaugă roșiile decojite și tocate mărunt și frunzele de busuioc rupte sau tocate mărunt. Lăsăm sosul de roșii să fiarbă până când se reduce consistent. Potrivim gustul cu sare și piper, apoi lăsăm sosul de roșii să se răcească până când asamblăm pizza.
Cum asamblăm și coacem pizza
Pornim cuptorul la 220 de grade Celsius. Răzuim mozzarella și rupem frunze de busuioc mai mărunt.
Împărțim aluatul în două părți pe care le modelăm în forme sferice. Într-o parte de aluat Vlăduț a adăugat și puțin cărbune activ pentru un efect mai deosebit. Întindem fiecare parte de aluat în câte o foaie rotundă de diametrul formei de copt.
Peste foile de aluat întindem sosul de roșii și presărăm mozzarella răzuită pe deasupra. Adăugăm și feliile de roșii și frunze de busuioc din loc în loc. Stropim feliile de roșii cu puțin ulei de măsline pentru a nu se deshidrata în timpul procesului termic.
Dăm tăvile cu pizza Margherita la cuptor pentru 20-25 de minute, la 200 de grade Celsius. Din ingredientele de mai sus vom obține două pizza cu diametrul de 28-30 cm.
Spor și poftă bună!
Pentru a nu pierde detalii importante și sfaturi de la Vlăduț pentru reușita rețetei de pizza Margherita, accesați și materialul video de mai sus!