Antena

Rețeta zilei la Super Neatza, 21 iulie 2021. Caponata, rețeta lui chef Nicolai Tand

În ediția din 20 iulie 2021 de la Super Neatza, Chef Nicolai Tand a pregătit rețeta Caponata, inspirată din bucătăria italiană.

Publicat: Miercuri, 21 Iulie 2021, 14:30 | Actualizat: Joi, 22 Iulie 2021, 10:13
Galerie de imagini
Caponata servită cu friptură de vitărețeta lui chef Nicolai Tand
Neatza cu Răzvan și Dani

Cu multe legume de sezon și un sos aromat de roșii, Chef Nicolai Tand a preparat o delicioasă rețetă din bucătăria italiană denumită Caponata. Și ca să fie deliciul maxim, pe lângă aceasta a preparat și o friptură perfectă din carne de vită.

Rețeta Caponata este o rețetă din bucătăria italiană, tipic gastronomiei siciliene. Se prepară din multe legume trase la tigaie în ulei de măsline, separat, apoi amestecate cu un un sos dulce-acrișor.

Se servește ca aperitiv, sau ca garnitură pentru rețetele de paste. Nicolai Tand a optat pentru combinația cu friptură din carne de vită, o combinație de-a dreptul delicioasă.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi acest preparat gustos și hrănitor din bucătăria italiană.

Rețeta Caponata - Ingrediente

Rețeta Caponata - Mod de preparare

Se începe cu vinetele care se spală bine și se taie în cubuleț, apoi se presară cu sare și se lasă la odihnit 10-15 minute, pentru a se deshidrata ușor. Sarea adăugată peste vinete va ajuta la eliminarea sucului ușor amărui al acestora. După acest interval de timp se tamponează cuburile de vinete cu prosoape de hârtie absorbante și se prăjesc în ulei încins până își degajă aroma.

Pe aceeași temă

În alt vas cu ulei se prăjesc buchețelele de broccoli tocate mărunt și tot separat se prăjesc și ardeii curățați și tocați cubulețe. Se scot toate într-o sită și se lasă la scurs

Într-o tigaie adâncă se pune ulei de măsline și se adaugă ceapa și usturoiul, curățate și tocate mai grosier. Se acoperă tigaia și se înăbușe ingredientele pentru câteva minute, scuturând constant tigaia pentru o preparare uniformă. Apoi se adaugă măslinele, caperele și semințele de pin.

Recomandari A1

Când ceapa își schimbă ușor culoarea se adaugă țelina tocată cuburi și se mai lasă ingredientele la preparat până când țelina este ușor pătrunsă. Apoi se adaugă roșiile conservate, sau proaspete, după preferințe. pentru a regla aciditatea roșiilor se adaugă și puțin zahăr.

Se amestecă toate ingredientele timp de câteva minute, apoi se adaugă și legumele prăjite separat și scurse.

Se pune și oțetul și se mai fierb legumele în sos 5-6 minute, timp în care se potrivește gustul cu sare și piper. La final, după stingerea focului, se adaugă și frunzele de busuioc rupte mărunt.

Pe aceeași temă

Chef Nicolai Tand a preparat și o delicioasă friptură de vită, în cel mai clasic mod.

Spor și poftă bună!

Whatsapp LinkedIn
invitati Caponata reteta super neatza reteta nicolai tand chef Nicolai Tand reteta reteta caponata reteta neatza
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Când planurile a mii de șoferi sunt date peste cap, haosul nu întârzie să apară. Traffic Jam e comedia momentului în AntenaPLAY. Vezi acum producția spaniolă.
Stirile zilei Salariul unui român, şef pe un vas de croazieră în Franţa: "Câștig cât un director de bancă"
Citește și
Neatza de Weekend, 16 februarie. Fashion Tips by Ellida Toma: Ce nouătăți aducem în garderobă
Super Neatza, 16 februarie 2025. Homezz.ro: Cele mai tari oferte imobiliare
Super Neatza, 16 februarie 2025. Concursul Power Couple! Cum s-au descurcat DOC și Anca Munteanu
Super Neatza, 14 februarie 2025. Cât de compatibil ești cu partenerul în funcție de data nașterii
Video recomandate
Video
Citește și