Rețeta zilei la Super Neatza, 30 septembrie 2021 preparată de Vlăduț - Tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure
În ediția din 30 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a preparat un desert delicious, un tiramisu fără ouă. Este vorba de rețeta de tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure pe care Vlăduț a denumit-o “Tiramisu Magic”.
Publicat: Vineri, 01 Octombrie 2021, 13:15 | Actualizat: Joi, 20 Octombrie 2022, 10:42- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Așa cum deja știți, viinerea la Super neatza cu Răzvan și Dani este zi de desert în bucătăria lui Vlăduț. Este zide desert atât pentru deliciul matinalilor cât și pentru a servi drepr inspirație telespectatoarelor amatoare de rețete pentru răsfățul din weekend. De data aceasta, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului a preparat o rețetă de tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure.
Pentru că de cele mai multe ori gospodinele se plâng de adaosul de ouă crude în cremele pentru tiramisu, Vlăduț ne oferă o altfel de rețetă de tiramisu, mai rapidă și fără ouă în compoziția cremei.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi în weekend și nu numai, un astfel de tiramisu mai ușor, mai rapid și foarte delicios.
Tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure - Ingrediente
- pișcoturi pentru tiramisu
- cafea fiartă și aromată cu coajă de portocală
- Pentru cremă:
- 1 kg mascarpone
- 500 ml frișcă lichidă, neîndulcită
- 200 gr zahăr pudră
- 1 praf de sare
- Pentru jeleu de fructe de pădure:
- 1 kg fructe de pădure
Rețetă de tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure - Mod de preparare
Pentru prepararea acestui delicios tort nu avem de făcut decât să pregătim o cafea pe gustul nostru, pecare o aromatizăm cu coajă de portocală. Cafeaua oate fi preparată la expressor, la filtru, sau fiartă la ibric, după cum obișnuiește fiecare.
Pe lângă cafea, mai pregătim un jeleu delicios din fructe de pădure, fără zahăr. Doar fierbem fructele, le trecem prin sită pentru a elimina semințele, iar sosul de fructe rezultat se mai pune la fiert până când capătă consistența unui jeleu. Lăsăm jeleul de fructe la răcit și pregătim crema de mascarpone.
Pentru a prepara crema de mascarpone cu frișcă, mixăm mascarponele cu zahărul pudră până când devine cremos. Mixăm și frișca lichidă, doar până când capătă puțin volum. Apoi le amestecăm și le mai mixăm împreună până când se omogenizează crema și devine mai consistentă.
Când avem toate aceste preparate gata, putem asambla tortul tiramisu.
Trecem pișcoturile prin cafeaua ușor caldă, doar pentru o fracțiune de secundă. Le așezăm într-o tavă, iar peste ele întindem o parte din cremă. Peste cremă întindem un strat subțire de jeleu de fructe și trecem cu un cuțin prin el, așa încât să marmoreze ușor crema de mascarpone. Continuăm cu alt rând de pișcoturi trecute prin cafea și repetăm pașii până la terminarea ingredientelor.
Dăm tortul tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l decora după propriul gust și propria imaginație și savura cu poftă alături de cei dragi.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară tortul tiramisu cu cremă de mascarpone și fructe de pădure, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.