Rețeta zilei la Super Neatza, 31 august 2021. Rețetă de pește cu fructe de mare și sos curry, preparată de chef Nicolai Tand
În ediția din 31 august, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a pregatit o rețetă de pește cu fructe de mare și sos curry, care conține ca ingrediente biban file, creveti proaspeti, rosii, busuioc, legme, calamar, sare, piper, curry, dar și alte ingrediente delicioase.
Publicat: Marti, 31 August 2021, 15:49 | Actualizat: Marti, 31 August 2021, 17:35- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Fără cuptor sau aragaz, doar cu o plită în dotare, Chef Nicolai Tand i-a surprins pe matinali cu o delicioasă rețetă de pește cu fructe de mareși sos curry, preparată în două moduri.
Pentru că echipa de la Super Neatza și-au mutat platoul în aer liber, la piscină, cei doi bucătari ai îndrăgitului matinal își demonstrează măestria gătind rețete simple și rapide, fără cuptor, sau aragaz. De data aceasta, Chef Nicolai Tand a optat pentru a folosi plita electrică cu grill la care a gătit mai multe sortimente de pește și fructe de mare asezonate cu legume coapte.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a vă inspira și voi din rețeta preparată de Nicolai.
Rețetă de pește cu fructe de mare și sos curry - Ingrediente
- biban de mare, file
- creveți
- calamar
- ceapă
- roșii
- ulei de măsline
- sare
- busuioc
- capere
- Pentru dressing:
- iaurt
- zeamă de lămâie
- curry
- sare și piper
- lapte de cocos
- ketchup
Rețetă de pește cu fructe de mare și sos curry - Mod de preparare
Pentru un plus de gust, Chef Nicolai Tand a ales să prepare această rețetă în două moduri.
În primul mod a confecționat din folie de aluminiu două coșulețe în care a așezat bucăți de pește, roșii cherry, bucăți de ceapă, capere și puțin ulei de măsline. A presărat peste ingrediente sare și piper, puțin curry, a închis bine coșulețele și le-a așezat pe plita încinsă. Ingredientele s-au preparat înăbușit degajându-și aromele care s-au întrepătruns conferind o armonie perfectă de gusturi.
Pe aceeași temăPentru al doilea mod de preparare a rețetei, chef Nicolai Tand a uns grillul cu puțin ulei de măsline și a așezat pe el bucăți de pește, roșii cherry, ceapă tocată mai mărunt. A presărat peste ele condimente și a fript ingredientele întrorcându-le periodic de pe o parte pe cealaltă. le-a mai stropit din când în când cu ulei de măsline.
Creveții curățați de capete și calamarii i-a preparat într-un mod cât mai simplu, pe grill, asezonați cu praf curry.
Cum a preparat chef Nicolai Tand dressingul
Într-un recipient de shaker se pune iaurtul cu puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie, lapte de cocos și puțin ketchup. Se adaugă sare și piper, un praf de curry și se amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează și rezultă un sos consistent. Pentru a obține un gust optim al sosului, se amestecă cantități mici din ingredientele enumerate și se mai adaugă ulterior din fiecare.
Cu acest dressig se servesc peștele și fructele de mare, dar și legumele coapte.
Spor și poftă bună!
Pe aceeași temăPentru a nu pierde detalii despre rețeta zilei la Super Neatza, 31 august 2021, rețetă de pește cu fructe de mare și sos curry, preparată de chef Nicolai Tand, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus.