Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 21 octombrie 2021. Pizza cu șuncă preparată în patru moduri
În ediția din 21 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț ne propune o rețeta de Pizza cu șuncă preparată în patru moduri. Bucătarul de la Neatza a folosit ca ingrediente salam picant, pere, gorgonzolla, nuci, smochine. Blatul a fost același care se folosește in special pentru pizza.
Publicat: Joi, 21 Octombrie 2021, 13:37 | Actualizat: Joi, 21 Octombrie 2021, 21:34Dacă este joi, la Super Neatza este zi de pizza, iar în ediția din 21 octombrie 2021,Vlăduț s-a gândit la o rețetă de pizza cu șuncă preparată în patru moduri.
Cele patru tipuri de pizza nu sunt foarte diferite, având același aluat și același sos delicios de roșii. Însă, pe lângă șunca prezentă la fiecare topping a mai adăugat și alte ingrediente precum salam picant, pere, gorgonzolla, nuci, smochine și ciuperci. Interesant la aceste pizza este sosul de roșii pe care vlăduț l-a preparat cu ingrediente mai speciale, pentru un gust delicios.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru cele patru tipuri de pizza, una mai delicioasă decât alta.
Pizza cu șuncă preparată în patru moduri - Ingrediente
Pentru aluatul de pizza:
- 500 gr făină tip 650
- 250 ml apă caldă
- 50 ml ulei de măsline
- 10 gr drojdie uscată sau 25 gr drojdie proaspătă
- 5 gr sare
- Pentru sosul delicios de roșii:
- 400 gr pastă de roșii
- 1-2 linguri dulceață de ardei iute
- sare și piper
- frunze de busuioc
- 1-2 căței de usturoi
- Pentru topping:
- mozzarella
- șuncă afumată
- salam picant
- pere
- nuci pecan
- smochine
- ciuperci
Rețetă de pizza cu șuncă preparată în patru moduri - Mod de preparare
Ca la orice rețetă de4 pizza se începe cu prepararea aluatului. Vlăduț ne recomandă să preparăm aluatul de seara și să-l lăsăm la dospit, la rece până a doua zi.
Cum preparăm aluat de pizza
Într-un recipient, amestecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază. Adăugăm 1-2 linguri de apă caldă, omogenizăm și lăsăm amestecul să se odihnească timp de 10 minute pentru a se activa drojdia.
Cernem făina prin sită deasă și o amestecăm cu sarea într-un bol încăpător. Creăm o adâncitură la mijlocul făinii unde vom pune drojdia activată. Picurăm câte puțin din apa caldă, și din ulei și amestecăm intens. În timp ce amestecăm, încorporăm treptat în acest amestec și făina din vas. Frământăm aluatul pentru pizza mai întâi în vas, apoi îl transferăm pe masa de lucru presărată cu făină. Îl mai frământăm și pe masă până devine elastic.
Punem aluatul pentru pizza înapoi în vas, îl acoperim cu folie de prospețime și îl dăm la rece de pe o zi pe alta.
Cum preparăm sosul picant de roșii
Acest sos se prepară la rece amestecân pasta concentrată de roșii cu dulceața de ardei iuți. Se mai adaugă 1-2 căței de usturoi răzuiți și frunze de busuioc tocate mărunt. Se potrivește gustul sosului cu sare și piper.
Cu acest sos se va glazura aluaturile pentru pizza cu șuncă preparată în patru moduri. peste acesta se adaugă ca la orice rețetă de pizza, mozzarella răzuită, din belșug.
Pentru prepararea primului tip de pizza Vlăduț a mai fososit multă șuncă afumată, feliată subțire. Este cea mai simplă pizza dintre cele patru.
La al doilea tip de pizza se adaugă felii subțiri de salam picant, felii subțiri de pere, bucăți mici de gogonzola și nuci pecan.
Al treilea tip de pizza, pornind de la prima pizza se mai adaugă felii de salam picant și smochine tăiate în jumătăți.
Ultimul tip de pizza este unul cunoscut de toți și anume: pizza cu șuncă și ciuperci.
Sunt patru moduri de a prepara pizza, pe care le puteți pune și voi în practică, surprinzându-i plăcut pe cei dragi.
Pentru mai multe detalii despre rețeta de pizza cu șuncă preparată în patru moduri, accesați materialul video de mai sus.