Sfeclă Wellington și sushi de post. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 30 martie 2022
În ediția din 30 martie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe rețete de post, printre care și rețetele de sfeclă Wellington și sushi de post.
Publicat: Miercuri, 30 Martie 2022, 17:07 | Actualizat: Sambata, 21 Octombrie 2023, 08:36Pentru că este miercuri și mai suntem și în perioada postului pentru sărbătorile Pascale, in ediția din 30 martie 2022, de la Super Neatza, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat sfeclă Wellington și sushi de post, dar și alte rețete delicioase, fără carne, lactate și ouă.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețete interesante de post.
Pe aceeași temăSfeclă Wellington și sushi de post - Ingrediente
- Pentru rețeta de sfeclă wellington:
- aluat foietaj, de post
- 2 buc, sfeclă roșie, fiartă
- 250 gr ciuperci champignon
- 1 ceapă
- 500 gr spanac
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 fire de usturoi verde
- sare și piper
- ulei de floarea soarelui
- sos de legume pentru servit
- Pentru rețeta de sushi de post:
- foi alge Nori
- 200 gr orez pentru sushi
- 500 ml apă
- 30 ml oțet din orez
- 1 lingură de zahar
- 2 lingurițe de sare
- 1 gulie marinată
- țelină apio
- sos wasabi
- sos de soia
- maioneză de post
Sfeclă Wellington și sushi de post - Mod de preparare
Chiar dacă sunt multe ingrediente în listă, rețetele nu sunt complicate și nu necesită nici timp de preparare îndelungat.
Cum se prepară rețeta de sfeclă wellington
Mai întâi se trag ciupercile la tigaie împreună cu ceapa, tocate mărunt și în puțin ulei. În altă tigaie se călește în puțin ulei ceapa verde cu usturoiul verde, de asemeni tocate mărunt și se adaugă spanacul tocat în fâșii. Se asezonează și ciupercile și spanacul cu sare și piper și se lasă la temperat.
Se desfac foile de aluat, se așază la baza lor spanac, iar peste acesta ciupercile călite. Sfecla roșie de taie în două și se așază deasupra ciupercilor. Se acoperă cu aluatul foietaj și ingredientele din interiorul acestuia și se modelează în două semi sfere.
Se coace sfecla wellington pentru 25-30 de minute la 180 de grade, sau până când aluatul se rumenește frumos la suprafață. Opțional, aluatul se unge cu ulei amestecat cu foarte puțină făină și se presară semințe de susan alb și negru, înainte de coacere.
Sfecla wellington se servește cu un sos preparat din multe legume.
Cum se prepară rețeta de sushi de post
Se fierbe orezul în apă simplă, apoi se lasă la hidratat până când absoarbe toată apa. Într-un bol, se amestecă oțet de orez cu zahăr și sare și se adaugă peste orezul hidratat. Se amestecă bine pentru a se omogeniza gustul.
Pe aceeași temăSfecla roșie fiartă, se feliază subțire și se ține într-un amestec de wasabi cu sos de soia. La fel se feliaă și gulia marinată. Se întind foile de alge, se ung cu wasabi și se așază câte o lingură de orez fiert. Deasupra se așază felii de sfeclă și felii de gulie și se rulează.
Se adaugă peste fiecare rulou de sushi de post câte o linguriță de maioneză de post.
Este o variantă de sushi foarte gustoasă și sănătoasă.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețetele de sfeclă wellington și sushi de post, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 30 martie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.