Șnițele din cotlet de porc și mere umplute cu cremă de brânzeturi și nuci, rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 10 ianuarie 2022
În ediția din 10 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat o interesantă rețetă de șnițele din cotlet de porc și mere umplute cu cremă de brânzeturi și nuci, inspirată din bucătăria germană, pe care a denumit-o ”Cotlet magic”.
Publicat: Luni, 10 Ianuarie 2022, 15:46 | Actualizat: Marti, 06 Iunie 2023, 10:56În prima ediție din noul an de la Super Neatza, ediția din 10 ianuarie 2022, Vlăduț, iscusitul bucătar al matinalului ne surprinde plăcut cu o rețetă interesantă insirată din bucătăria germană. Este vorba de o rețetă de șnițele din cotlet de porc și mere umplute cu cremă de brânzeturi și nuci, pe care o putem prepara și noi dacă respectăm lista de ingrediente și pașii necesari oferiți de Vlăduț.
Șnițele din cotlet de porc și mere umplute cu cremă de brânzeturi și nuci - Ingrediente
- Pentru prepararea șnițelelor:
- 2 buc. cotlet de porc cu os
- sare și piper
- ulei de măsline
- frunze de mentă
- 3 ouă
- 150 grb făină
- 200 gr pesmet panko
- Pentru garnitură:
- 6 mere ionatane
- 750 ml vin roșu
- 1-2 linguri de oțet bals
- 150 gr zahăr brun
- coajă de portocală
- scorțișoară
- 1 felie de lămâie
- semințele de la o rodie
- 100 gr miez de nucă
- 250 gr brânză roqueford
- 150 gr cremă de brânză
Șnițele din cotlet de porc și mere umplute cu cremă de brânzeturi și nuci - Mod de preparare
Modul de preparare al șnițelelor din cotlet de porc este ușor diferit față de al clasicelor șnițele cu care suntem obișnuiți.
Cum se prepară șnițelele din cotlet de porc
În primul rând se aleg cotlete de porc mai împănate și mai grosiere. Nu se vor bate cu ciocanul de șnițele, în schimb se crestează și se ung cu puțin ulei de măsline, se presară cu sare și piper și se masează cu frunze de mentă. Apoi se lasă la odihnit aproximativ 30 de minute.
După acest interval se trec cotletele de porc prin făină, prin ouă a,mestecate cu sare și piper, iar la final prin pesmet panko. Se prăjesc în ulei la foc de intensitate medie, timp mai îndelungat, pentru a se pătrunde bine.
Cum se prepară garnitura de mere umplute cu brânzeturi și nuci
Se decojesc merele și li se îndepărtează cotorul cu un dispozitiv inelar. Apoi se pun la fiert în vin roșu cu zahăr brun. Pentru a le aromatiza plăcut se adaugă în vin coajă de portocală, după ce s-a îndepărtat bine partea albă. Se mai adaugă nelipsita scorțișoară, dar și oțet balsamic și o felie de lămâie pentru un plus de aciditate.
Merele se fierb în vin doar până se pătrund ușor, nu se lasă să se înmoaie. Se scot într-o sită și se lasă la scurs și la răcit. Vinul se va fierbe în continuare până când se obține o reducție groasă ca mierea de albine.
Pentru umplutura merelor se amestecă cele două tipuri de brânză cu miezul de nuci copt, în prealabil și cu semințele de rodie.
Se servesc șnițelele din cotlet de porc cu aceste mere umplute cu crema de brânzeturi și glazurate cu reducția de vin.
Pe aceeași temăPentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de șnițele din cotlet de porc și mere umplute cu cremă de brânzeturi și nuci, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.