Antena

Super Neatza, 25 aprilie 2023. Idei pentru preparate inedite de 1 mai, a la chef Nicolai Tand. De unde alegi cea mai bună carne

În cadrul ediției Super Neazta din 25 aprilie, chef Nicolai Tand a venit pregătit cu câteva idei pentru minivacanța de 1 mai, care să mulțumească gusturile tuturor gurmanzilor.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 26 Aprilie 2023, 13:54 | Actualizat: Miercuri, 26 Aprilie 2023, 16:44
Galerie de imagini
per Neatza, 25 aprilie 2023. Idei pentru preparate inedite de 1 mai
Captură Video Antena 1

Deși grătarul a devenit un fel de simbol al zilei de 1 mai, chef Nicolai Tand a propus două rețete ceva mai speciale, tot pe bază de carne, însă reinterpretate în stilul bucătăriilor din străinătate.

Pentru alegerea cărnii, Nicolai Tand s-a aprovizionat și de această dată de la Penny, supermarketul având propria măcelărie. „Cu cât e mai proaspătă carnea, cu atât de mai gustoasă”, a punctat chef-ul.

Pe aceeași temă

Idei pentru preparate inedite de 1 mai, a la chef Nicolai Tand

Pentru că 1 mai se apropie cu pași repezi, Nicolai Tand s-a gândit să prepare ceva „specific”, însă în stilul propriu, astfel că a propus două rețete delicioase: aripioare de pui picante și carne de porc în stil asiatic. Pentru ambele feluri de mâncare a folosit două marinate diferite, chef-ul recomandând să se lase carnea la marinat cel puțin o oră sau chiar de pe o zi pe alta.

Pe aceeași temă

Rețetă de aripioare de pui marinate pe grătar

Ingrediente:

Pregătim sosul pentru marinat - 100 ml lapte, 1 ceapă rasă, 1 lingură oregano, boia dulce, 2-3 linguri ulei, 1 ou, sare și piper. 2-3 h ar trebui lăsate la marinat. Laptele face carnea mai fragedă. Apoi sunt gata de pus pe grătar!

Recomandari A1

Rețetă fleică de porc marinată în sos asiatic pe grătar

Ingrediente:

Marinata conține - 50 ml sos de soia, 1/2 linguriță zahăr, 1 lingură mare oțet de orez, 50 ml coca-cola, usturoi pisat după gust, ghimbir ras, 50 ml vin alb.

Se învelesc bucățile de carne în hărtie de copt și apoi de aluminiu și se pun pe grătar. Când sunt gata, se taie în felii de 1,5 cm grosime și se mai pun un pic pe grătar, să prindă culoare. La final se pune peste niște ceapă verde tăiată mărunt.

Și garnitura este importantă, iar pentru ceva cât mai ușor de preparat, se recomandă o salată:

Odată ce preparatele au fost gata, Răzvan Simion, Ramona Olaru și Florin Ristei s-au prezentat la „pupitrul” de bucătărie dornici să guste și să dea verdictul. Pentru pofticioși, chef Nicolai Tand a preparat rapid și un sandwich special, pe post de aperitiv. Aripioarele picante au fost servite ca atare, în timp ce preparatul asiatic - porc puțin caramelizat la tigaie - a fost alăturat unei garnituri de orez cu ou și un preparat tempura din creveți.

Pentru mai multă inspirație în bucătărie, dar și pentru a găsi locația magazinelor cu măcelărie din supermarket-urile Penny, puteți vizita penny.ro.

Whatsapp LinkedIn
penny 1 mai retete
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Un nou sezon spectaculos de Formula 1™ se vede LIVE online în AntenaPLAY! În perioada 14-16 martie, urmărește Marele Premiu al Australiei 2025 pe canalul dedicat!
Stirile zilei ANM a prelungit codul galben de vreme severă. Ploi torenţiale şi vijelii puternice în toată ţara, până luni seară
Citește și
(P) La PENNY găsești carne proaspătă 100% românească
Neatza cu Răzvan și Dani, 11 decembrie 2024. Rețeta de cremă de cartofi și chiftele. Ce ingrediente a...
Neatza cu Răzvan și Dani, 3 decembrie 2024. Rețetă de nuggets din piept de pui cu gnocchi și mazăre....
Rețetă ou moale cu carne de vită și pesmet by chef Nicolai Tand. Cum prepari această delicatesă
Video recomandate
Video
Citește și