Câte ore pe an pierde în trafic un șofer din București. Între cele mai aglomerate orașe din lume se află și Capitala
Capitala se află în topul celor mai aglomerate oraşe din lume. Șoferii pierd ore bune în trafic și cu toate că orașul este sufocat la orele de vârf și nu numai de mașini nu renunță la autovehicule în favoarea mijloacelor de transport demonstrează un studiu realizat la finalul anului 2023.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 12 Ianuarie 2024, 16:29 | Actualizat: Vineri, 12 Ianuarie 2024, 16:47Potrivit aceluiași studiu, în oraș se stă mai mult în mașină decât se parcurg distanțe. Observator notează că studiul a fost realizat cu datele strânse din ţările din întreaga lume, iar Bucureştiul se clasează pe al optulea loc în topul orașelor cu cel mai greu trafic din lume.
Potrivit rezultatelor, şoferii din Bucureşti reuşesc să parcurgă 10 kilometri, într-un timp de 27 de minute. Aceeași sursă notează că acest loc este totuşi o medie, pentru că la orele de vârf timpul devine mult mai lung.
Pe aceeași temăCâte ore pe an pierde în trafic un șofer din București
La finalul anului, un şofer din Bucureşti pierde aproape 150 de ore în trafic, stând mai mult pe loc decât să se deplaseze cu maşina. Printre primele locuri se află Londra, Toronto, dar şi Dublin.
Cele mai bune rezultate sunt înregistrate însă în USA, acolo unde distanţa de 10 kilometri este parcusă cu maşina în 9 minute. Mai multe informații despre acest subiect sunt disponibile pe Observator News.
Cele mai aglomerate orașe din lume
- Londra
- Dublin
- Toronto
- Milan
- Lima
- Bengaluru
- Pune
- Bucuresti
- Manila
- Bruxelles
Londra ocupă primul loc în lume în topul Tomtom, fiind orașul cu cel mai congestionat trafic, viteza de deplasare cu mașina fiind de circa 15 km/oră. La orele de vârf, cea mai mare congestie este în Dublin, cei care locuiesc acolo pierzând circa 153 de ore în plus în trafic din cauza aglomerației.
În 2023, viteza medie de deplasare în trafic a scăzut în 228 din cele 387 orașe analizate.
În 2023, studiul a analizat 387 de orașe din 55 de țări din întreaga lume. Studiul se bazează pe datele colectate de la 600 de milioane de GPS-uri și telefoane mobile din întreaga lume.