STB și Primăria Capitalei trag un semnal de alarmă! Escrocii au lansat oferte false la abonamente în mediul online
Oficialii îi avertizează pe bucureșteni cu privire la informațiile false. Iată cum recunoști escrocheria!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 14 Octombrie 2024, 13:14 | Actualizat: Luni, 14 Octombrie 2024, 13:48Primăria Municipiului București avertizează din nou cetățenii cu privire la un mesaj fals promovat în mediul online prin care oamenii sunt îndemnați să-și cumpere un card „STB” cu abonament de 12 luni la un preț imbatabil.
Escrocheria nu este promovată pe rețelele sociale pentru prima dată, iar oficialii încearcă din răsputeri să combată informațiile false care sunt tot mai răspândite în online!
Pe aceeași temăIată cum poți recunoaște escrocheria și ce spun oficialii despre această metodă de fraudă!
Escrocii au lansat oferte false la abonamente STB în mediul online
Primăria Capitalei alături de Societatea de Transport Bucuresti STB SA vin cu informații valoroase în sprijinul celor care sunt tentați să pice în capcana întinsă de hoți.
Escrocii acționează într-un mod extrem de simplu. Aceștia postează un mesaj în online alături de fotografii falsificate, unde le sugerează bucureștenilor să se bucure de o ofertă greu de refuzat.
Iată cum sună mesajul acestora:
„Dragi locuitori ai Bucureștiului!
Compania STB, împreună cu Primăria București, introduce noul card de transport pentru un sistem de plată modernizat!
Acum puteți achiziționa cardul cu abonament de 12 luni la prețul special de doar 11,69 lei!
Cumpărați-l acum și bucurați-vă de călătorii nelimitate pe toate mijloacele de transport public din oraș!
Oferta este limitată, așa că grăbiți-vă!”
În imaginile care însoțesc mesajul fals sunt elemente de identitate ale STB și o imagine generată cu ajutorul AI cu Primarul General, Nicușor Dan.
Oficialii le recomandă cetățenilor să nu acceseze linkuri care promovează un astfel de card, semnalând faptul că la bază stă o fraudă.
„Societatea de Transport (STB) atrage atenția călătorilor că un asemenea card NU EXISTĂ și le recomandă să NU acceseze link-ul care promovează în mod FALS un astfel de serviciu” transmit oficialii.
Pe aceeași temăSTB a început procesul de raportare a acestui mesaj fraudulos atât către Facebook, cât și către Poliția Română, iar pentru un moment se încearcă combaterea informațiilor false care apar în mediul online.
De cele mai multe ori, la scurt timp după publicare, postările sunt șterse din online tocmai pentru ca dovezile să fie eliminate.
Așa cum am menționat anterior, metoda de fraudă nu este veche, aceasta fiind folosită în ultimul timp din ce în ce mai des. Cu toate acestea, autoritățile nu îi pot impiedica să pic în plasă pe cei care cred informațiile false regăsite în online.
Este extrem de important ca fiecare cetățean să se informeze din mai multe surse sigure cu privire la astfel de informații și promoții care pot pune în pericol datele confidențiale importante, precum datele personale, datele cardului cu care este efectuată plată, dar și alte detalii față de care hoții ar trebui să stea departe.