Vladimir Putin dorește să participe în continuare la summit-ul G20. Care e părerea restul statelor membre ai coaliției
Din cauza războiului stârnit de armata rusă în Ucraina, grupul G20 dorește excluderea Rusiei din această coaliție a celor mai dezvoltate state din punct de vedere economic.
Publicat: Joi, 24 Martie 2022, 10:08 | Actualizat: Joi, 24 Martie 2022, 11:31- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Statele Unite ale Americii și aliații săi doresc excluderea Rusiei din G20, deși acesta este unul dintre cele mai puternice state pe plan economic. În ciuda eforturilor statelor membre ale G20, Vladimir Putin a anunțat că dorește să participe la summit-ul G20 de la Jakarta. Ambasadorul rus la Jakarta a confirmat oficial informația.
Vladimir Putin sfidează statele din G20
Liudmila Vorobieva, ambasadoarea Rusiei, a declarat:
“Nu numai G20, dar multe organizații încearcă să excludă Rusia... reacția Occidentului este absolut disproporționată”.
Pe aceeași temăMarți, 22 martie 2022, Polonia a anunțat că ar vrea să înlocuiască Rusia în grupul statelor dezvoltate economic. SUA a fost de acord cu propunerea Poloniei, potrivit Reuters, citat de Digi24.
Grupul G20 este format din cele mai dezvoltate state economice ale lumii. Scopul ei principal este strâns legat de gestionarea acțiunilor care țin de economia globală. Ideea de a exclude Rusia din G20 se adaugă celorlalte sancțiuni impuse de statele occidentale.
Se pare că nu toate statele membre G20 își doresc exliminarea Rusiei din această grupare. E posibil ca India, China și Arabia Saudită să voteze împotriva deciziei pe care a luat-o SUA și statele aliate.
Potrivit analizelor, e posibil ca unele statele G7 să boicoteze întrunirea G20 din acest an. Președinția G20 e deținută de Indonezia, dar reprezentanții acestui stat nu au făcut comentarii legate de această situație.
Jake Sullivan, consilierul de securitate națională al SUA, a declarat:
“Cred că nu poate fi vorba ca Rusia să poată lua parte în instituțiile internaționale și în comunitatea internațională ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”.
Vladimir Putin a făcut parte din G7, coaliție care s-a extins la G8 pentru a accepta aderarea Rusiei în anul 2000. Cu toate acestea, în 2014, Rusia a fost exclusă din G8 după ce a anexat Crimeea.
Motivul pentru care Vladimir Putin a cerut ajutorul armatei cecene
Vladimir Putin și-a găsit un aliat pe măsura așteptărilor în războiul cu Ucraina. Atunci când Vladimir Putin a declarat război Ucrainei, el a știut că va găsi un aliat în liderul cecen, Ramzan Kadîrov.
Acesta a vrut să dovedească lumii întregi că este un lider puternic și s-a aliat Rusiei. Acesta preferă să piardă „soldați” în Ucraina pentru a-și consolida imaginea de temut în fața adversarilor, relatează adevărul.ro.
Conducătorul rus a avut nevoie de asasini din uinitățile de elită pentru a lupta împotriva ucrainenilor încă din primul val al armatei ruse. Mai mult decât atât, liderul rus a trimis luptători ceceni alături de armata sa la Mariupol pentru a realiza un asediu agresiv. Cecenii sunt oameni antrenați în lupte, fiind recunoscuți pentru modul lor brutal de a ataca.