Antena Căutare

Care este motivul pentru care Vladimir Putin a apelat la ajutorul luptătorilor ceceni în războiul cu Ucraina

Vladimir Putin și-a găsit un aliat pe măsura așteptărilor în războiul cu Ucraina. Liderul rus a apelat la ajutorul luptătorilor ceceni în conflictul cu țara vecină. Iată care este adevăratul motiv pentru care a luat o astfel de decizie.

Colaj cu Vladimir Putin și Ramzan Kadîrov Galerie
Vladimir Putin și-a găsit un aliat pe măsura așteptărilor în războiul cu Ucraina. | Getty

Deși Vladimir Putin a declarat război Ucrainei, lierul cecen, Ramzan Kadîrov, este la fel de implicat în dezastrul de la Kiev. Încă din primele zile de conflict, președintele Rusiei a apelat la ajutorul luptătorilor ceceni cu un motiv intemeiat.

De asemenea, Ramzan Kadîrov a decis să se alăture acestui război pentru a arăta tuturor cât este de puternic. Acesta preferă să piardă „soldați” în Ucraina pentru a-și consolida imaginea de temut în fața adversarilor, relatează adevărul.ro.

De ce are nevoie Vladimir Putin de luptătorii ceceni în războiul cu Ucraina

Ramzan Kadîrov și luptătorii săi au fost implicați în războiul din Ucraina încă de la izbucnirea acestuia. Vladimir Putin a avut nevoie de asasini din uinitățile de elită pentru a lupta împotriva ucrainenilor încă din primul val al armatei ruse. Mai mult decât atât, liderul rus a trimis luptători ceceni alături de armata sa la Mariupol pentru a realiza un asediu agresiv.

În timp ce liderul cecen își arată puterea, Vladimir Putin se bucură din plin de luptătorii profesioniști trimiși de către aliatul său în războiul cu țara vecină. Cecenii sunt oameni antrenați în lupte, fiind recunoscuți pentru modul lor brutal de a lupta.

„Kadîrov are o experienţă îndelungată cu aşa-numitele ‘operaţiuni de curăţare’ [împotriva civililor] astfel că luptătorii săi ar putea fi folosiţi ca ameninţări psihologice la adresa ucrainenilor paşnici”, mărturisește Aleksandre Kvakhadze, bursier la Fundaţia Georgiană pentru Studii Strategice Internaţionale, conform sursei citate mai sus.

Citește și: Secretele bine ascunse de la Kremlin. Ce relație are, de fapt, Vladimir Putin cu oligarhii ruși

„Ameninţarea implicită este: dacă nu te predai, ai putea avea aceeaşi soartă cu locuitorii oraşelor paşnice din Georgia şi Cecenia. Apoi, generaţia vârstnică a luptătorilor ceceni a luat parte la apărarea Groznîi, atunci când luptau contra Rusiei. Aşadar comandanţii ruşi cred că aceste forţe au abilităţi ce pot fi folositoare în Ucraina, mai ales în cursul unor asalturi precum asediul Mariupol”, a mai adăugat el.

Deși vrea să își consolideze puterea, liderul cecen nu își permite prea multe pierderi, armata sa fiind redusă numeric.

„Metadatele înregistrărilor arată că majoritatea forţelor cecene se află la cel puţin 20 de kilometri de linia frontului, astfel că tot ce pot face este să filmeze clipuri prin care speră să motiveze populaţia din Cecenia, promovând imaginea de războinici a forţelor cecene şi a lui Kadîrov însuşi. Depun mari eforturi să mobilizeze voluntari, oferind recompense financiare generoase, însă scurgerile de informaţii şi postările pe Telegram indică faptul că acestea nu au succes”, mai spune Aleksandre Kvakhadze.

Citește și: Ce obiecte valoroase are Vladimir Putin în conacul său de 190.000 de metri pătrați. Ce obiecte cu sume exorbitante ascunde

Puțini sunt cei care știu faptul că și Ramzan Kadîrov are câteva motive întemeiate pentru care vrea să se implice în acest conflict dintre Rusia și Ucraina, printre ele se numără dorința de a-și dovedi invincibilitatea cecenilor din diaspora, care s-au alăturat armatei ucrainene pentru că îl urăsc.

Volodimir Zelenski, nou anunț despre negocierile cu Rusia „Sunt uneori scandaloase”. Ce a transmis președintele Ucrainei... Vladimir Putin dorește să participe în continuare la summit-ul G20. Care e părerea restul statelor membre ai coaliției...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x