Antena Căutare

Secretele bine ascunse de la Kremlin. Ce relație are, de fapt, Vladimir Putin cu oligarhii ruși

Alexandra Tolstoy, fosta parteneră a oligarhului rus Serghei Pugaciov – cunoscut și sub numele de fostul bancher al președintelui rus Vladimir Putin – a făcut dezvăluiri despre modul în care președintele Rusiei și cercul său interior guvernează. Acesta a mărturisit ce relație este, de fapt, între Putin și oligarhii ruși și ce e în spate: „Toți se urăsc”.

colaj de fotografii cu  vladimir putin, Sergei Pugachev și alexandra tolstoy Galerie
Alexandra Tolstoy, fosta parteneră a oligarhului rus Serghei Pugaciov – cunoscut și sub numele de fostul bancher al președintelui rus Vladimir Putin | Getty/Profimedia

Acesta a numit modul în care Vladimir Putin și cercul său interior guvernează „nemilos”: „Putin, ca orice dictator, el guvernează prin reguli de împărțire”, a declarat joi Alexandra Tolstoy pentru Erin Burnett de la CNN. "Toți se urăsc. Sunt foarte competitivi. Nu au încredere unul în altul", a spus ea despre Putin și cercul său interior format din oligarhi ruși, relatează businessinsider.com.

Alexandra Tolstoy, fosta parteneră a oligarhului rus Serghei Pugaciov, dezvăluiri din interiorul relației lui Vladimir putin cu oligarhii

Acesta a mai continuat cu dezvăluirile: „Și este nemilos!”. Pugaciov, care a fondat banca internațională Mezhprombank în 1992, a fost cândva cunoscut drept „bancherul Kremlinului”. El a declarat pentru Time Magazine că obișnuia să vorbească cu Putin „probabil aproape în fiecare zi”.

Dar cei doi au avut de atunci o ceartă, iar Pugaciov nu mai rămâne unul dintre cei mai buni asistenți ai lui Vladimir Putin. El a fost acuzat de deturnare de fonduri de la Mezhprombank, iar mai târziu a fost supus unui „ordin de înghețare” a activelor sale, după ce Kremlinul a promovat o campanie prin Înalta Curte din Londra, a informat The Times.

Pugaciov a fugit la Londra în 2011 și s-a mutat ulterior în Franța – fără a o informa pe Alexandra Tolstoy – în urma „amenințărilor fizice” din partea Kremlinului și a temerilor și că guvernul Regatului Unit și Rusia se pregătesc să-l extrădeze, potrivit The Times.

Citește și: Ce obiecte valoroase are Vladimir Putin în conacul său 190.000 de metri pătrați. Ce obiecte cu sume exorbitante are

Alexandra Tolstoy a fost cu Pugaciov timp de opt ani și cei doi au trei copii. În interviul CNN, eai a descris lumea lor ca având „o bogăție nebună, nebună” și „o lipsă completă de morală umană normală”. Relația cuplului este subiectul unui documentar BBC numit „Contesa și miliardarul rus”, care este acum streaming pe Netflix în Regatul Unit.

Oligarhii au adunat bogății imense, precum și influență politică în anii 1990, după prăbușirea Uniunii Sovietice

Oligarhii au adunat bogății imense, precum și influență politică în anii 1990, după prăbușirea Uniunii Sovietice. După ce Putin a venit la putere în 1999, el a promis că va reprima corupția guvernamentală și unii oligarhi au fost exilați, dar o nouă generație de oligarhi a progresat prin sistem, potrivit aceleiași surse menționate inițial.

Datorită influenței lor asupra Kremlinului, oligarhii au fost vizați de sancțiunile occidentale de când Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Citește și: Cine e bărbatul cu care Alina Kabaeva a fost logodită. Se spune că fosta gimnastă e actuala iubită a lui Vladimir Putin

Sancțiunile urmăresc să-i împiedice economia și să facă presiuni asupra președintelui Vladimir Putin să anuleze războiul și au înghețat bunurile oligarhilor, au limitat călătoriile acestora și au condus la confiscarea unor superyachturi și avioane private, cele mai cunoscute afișaje. a averii lor. Pugaciov însuși nu a fost sancționat.

Citește și: Lui Vladimir Putin i-ar fi teamă să nu fie otrăvit. Ce măsuri a luat și câți angajați ar fi concediat în doar o lună

Povestea lui Boris Romantschenko, ucraineanul care a supraviețuit Holocaustului, dar a fost ucis de bombardamentele ruși... Ce a publicat refugiata Yulia Chernitskaya, la scurt timp după ce a primit bani de la un român, în benzinărie. Mesajul e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x