Acesta a numit modul în care Vladimir Putin și cercul său interior guvernează „nemilos”: „Putin, ca orice dictator, el guvernează prin reguli de împărțire”, a declarat joi Alexandra Tolstoy pentru Erin Burnett de la CNN. "Toți se urăsc. Sunt foarte competitivi. Nu au încredere unul în altul", a spus ea despre Putin și cercul său interior format din oligarhi ruși, relatează businessinsider.com.
Alexandra Tolstoy, fosta parteneră a oligarhului rus Serghei Pugaciov, dezvăluiri din interiorul relației lui Vladimir putin cu oligarhii
Acesta a mai continuat cu dezvăluirile: „Și este nemilos!”. Pugaciov, care a fondat banca internațională Mezhprombank în 1992, a fost cândva cunoscut drept „bancherul Kremlinului”. El a declarat pentru Time Magazine că obișnuia să vorbească cu Putin „probabil aproape în fiecare zi”.
Dar cei doi au avut de atunci o ceartă, iar Pugaciov nu mai rămâne unul dintre cei mai buni asistenți ai lui Vladimir Putin. El a fost acuzat de deturnare de fonduri de la Mezhprombank, iar mai târziu a fost supus unui „ordin de înghețare” a activelor sale, după ce Kremlinul a promovat o campanie prin Înalta Curte din Londra, a informat The Times.
Pugaciov a fugit la Londra în 2011 și s-a mutat ulterior în Franța – fără a o informa pe Alexandra Tolstoy – în urma „amenințărilor fizice” din partea Kremlinului și a temerilor și că guvernul Regatului Unit și Rusia se pregătesc să-l extrădeze, potrivit The Times.
Alexandra Tolstoy a fost cu Pugaciov timp de opt ani și cei doi au trei copii. În interviul CNN, eai a descris lumea lor ca având „o bogăție nebună, nebună” și „o lipsă completă de morală umană normală”. Relația cuplului este subiectul unui documentar BBC numit „Contesa și miliardarul rus”, care este acum streaming pe Netflix în Regatul Unit.
Oligarhii au adunat bogății imense, precum și influență politică în anii 1990, după prăbușirea Uniunii Sovietice
Oligarhii au adunat bogății imense, precum și influență politică în anii 1990, după prăbușirea Uniunii Sovietice. După ce Putin a venit la putere în 1999, el a promis că va reprima corupția guvernamentală și unii oligarhi au fost exilați, dar o nouă generație de oligarhi a progresat prin sistem, potrivit aceleiași surse menționate inițial.
Datorită influenței lor asupra Kremlinului, oligarhii au fost vizați de sancțiunile occidentale de când Rusia a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie.
Sancțiunile urmăresc să-i împiedice economia și să facă presiuni asupra președintelui Vladimir Putin să anuleze războiul și au înghețat bunurile oligarhilor, au limitat călătoriile acestora și au condus la confiscarea unor superyachturi și avioane private, cele mai cunoscute afișaje. a averii lor. Pugaciov însuși nu a fost sancționat.