A vrut să afle ce se ascunde în kebab-ul pe care îl mănâncă și l-a dus la verificat. Un expert în criminalistică i-a atras atenția
Jimmy Doherty a cumpărat kebab-uri de la nouă fast-food-uri diferite și le-a livrat specialistului în criminalistică Paul Hancock pentru a descoperi "ce conține cu adevărat un kebab".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 19 Septembrie 2023, 17:11 | Actualizat: Marti, 19 Septembrie 2023, 19:47Dintre toate enumerate, doar unul a trecut testul, scrie Dailystar.co.uk.
Pe aceeași temăA vrut să afle ce se ascunde în kebab-ul pe care îl mănâncă și l-a dus la verificat. Un expert în criminalistică i-a atras atenția
Majoritatea oamenilor se așteaptă ca un kebab să conțină doar carne de miel. Cu toate acestea, testele ADN au dovedit altceva.
Într-un episod al emisiunii "Food Unwrapped", Jimmy Doherty a cumpărat kebab-uri de la nouă fast-food-uri diferite și le-a livrat specialistului în știința criminalistică Paul Hancock pentru a descoperi "ce conține cu adevărat un kebab".
Testele urmăreau să dezvăluie câte kebab-uri de tip doner conțin alte tipuri de carne, inclusiv vită, pui și porc - dar și mai extrem, carne de cal, măgar și capră.
Când au venit rezultatele, Jimmy a fost șocat să descopere că doar una dintre cele nouă produse a trecut testul cu 100% ADN de miel.
"Majoritatea conțin pui. Avem și câteva care conțin carne de vită. Din fericire, nu am găsit nicio urmă de carne de capră, de măgar sau de cal în niciunul dintre produse."
După ce a aflat că "noi consumăm carne pe care s-ar putea să nu vrem să o mâncăm", Jim a făcut o vizită la serviciile de reglementare ale Consiliului Județean West Sussex pentru a afla care sunt regulile.
Peter Aston a explicat că orientarea Agenției pentru Standarde Alimentare ar aștepta ca orice carne de tip doner să fie "exclusiv de miel". Cu toate acestea, interpretarea poate varia de la un comitat la altul.
Utilizatorii de pe YouTube au rămas șocați de rezultate, în timp ce unii au considerat că este "înfricoșător" că iubitorii de fast-food nu știau ce consumă.
"Înfricoșător. Ceea ce este cu adevărat trist este că doar un magazin din nouă a folosit miel.
"Și din câte știu, niciunul dintre fast-food-urile din Marea Britanie nu trimit mâncare pentru a fi testată (ar trebui făcută în mod aleatoriu), ceea ce înseamnă că vor exista magazine care pun în ele carne de pisică, câine, posibil chiar șobolan".
"Dacă pot scăpa nepedepsiți și nu îi costă nimic, vor face asta!"
"Mi-e frică să mă gândesc că nu am mâncat afară timp de 20 de ani pentru că pur și simplu nu știi ce mănânci."
Cu toate acestea, altora nu le-a păsat ce conține atât timp cât avea un gust bun după câteva pahare de bere.
"După 10 pahare de bere, se numește perfecțiune pură."
"Sper să fie bune kebab-urile mele, dar după 18 pahare de bere nu mai pun întrebări despre ingredientele lor!", a glumit altcineva.