Moțiunea de cenzură a trecut. Dan Barna: "Nu am votat împotriva lui Dăncilă ca să vină Ponta la putere"
Dan Barna, candidat la prezidențiale 2019 din partea Uniunii Salvați România (USR) a făcut primele declarații după ce moțiunea de cenzură a trecut. Președintele USR susține că sub nicio formă nu a votat împotriva Guvernului Dăncilă "ca să vină Ponta la putere", ci pentru "rezolvarea crizei", iar asta se poate face doar prin alegeri anticipate.
Publicat: Joi, 10 Octombrie 2019, 15:07 | Actualizat: Joi, 10 Octombrie 2019, 15:15Dan Barna, candidat la prezidențiale 2019 din partea Uniunii Salvați România (USR) a făcut primele declarații după ce moțiunea de cenzură a trecut. Președintele USR susține că sub nicio formă nu a votat împotriva Guvernului Dăncilă "ca să vină Ponta la putere", ci pentru "rezolvarea crizei", iar asta se poate face doar prin alegeri anticipate.
"Guvernul Dăncilă nu mai e. A intrat în istorie şi foarte sus în topul Cabinetelor incompetente de care această ţară a avut parte. Nu e niciun motiv să sărbătorim. Fiecare zi pe care martorii lui Dragnea au petrecut-o în Palatul Victoria a fost o zi pierdută. Lecţia pe care trebuie să o reţinem e că niciodată acestor oameni nu trebuie să li se mai dea şanse. Nu fac decât să fure, ce nu fură distrug şi ce nu pot distruge compromit. Nu am votat împotriva lui Dăncilă ca să vină Ponta la putere. Nu am votat pentru guverne care să continue criza politică. Am votat pentru claritate şi rezolvarea crizei. Privim spre viitor. Soluţia sunt anticipatele. Ne întoarcem la popor, poporul are întotdeauna dreptate", scrie Dan Barna pe Facebook.
Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi ”pentru”. Guvernul Dăncilă a fost demis
Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi ”pentru”. Guvernul Dăncilă a fost demis. Reacția lui Ludovic Orban: ”Se incheie o perioada de distrugere”.
Ce se întâmplă dacă moțiunea de cenzură este adoptată
Dacă moţiunea de cenzură este adoptată, atunci, în conformitate cu Legea de organizare şi funcţionare a Guvernului, Cabinetul Dăncilă va continua să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.