Antena

Alertă ANM! Cod galben pentru luni și marți în multe județe din țară! Cum va fi vremea și la ce să ne așteptăm

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marți, 8 iulie 2024, o avertizare meteorologică de Cod Galben pentru mai multe județe din țară. Descoperă cum va fi vremea luni și marți.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 08 Iulie 2024, 12:10 | Actualizat: Luni, 08 Iulie 2024, 15:52
Galerie de imagini
Meteorologii au transmis o avertizare de Cod galben pentru mai multe județe din țară
Profimedia/shutterstock

Se anunță o vreme cu temperaturi ridicate, cu zile caracterizate prin căldură persistentă și disconfort termic ridicat. Descoperă în rândurile de mai jos ce au anunțat specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) și cum va fi vremea azi și mâine.

Avertizare meteo de Cod galben valabilă pentru ziua de luni, 8 iulie 2024. Ce anunță prognoza meteo

Luni, pe 8 iulie 2024, meteorologii au emis o avertizare de Cod galben de caniculă și discomfort termic ridicat valabil pentru partea de vest, sud și est a României.

Astfel, valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Avertizare meteo de Cod galben valabilă pentru ziua de marți, 9 iulie 2024. Ce anunță prognoza meteo

La fel de caldă va fi și ziua de marți, 9 iulie 2024, căci meteorologii au emis o avertizare de Cod galben de caniculă și discomfort termic ridicat valabil pentru partea de vest, nord-vest, sud, sud-est și est a României. Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade și local 38...39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Este așteptat ca valul de căldură va continua treptat să se extindă și să se intensifice în toată țara.

Cum va fi vremea în București luni (8 iulie 2024) și marți (9 iulie 2024)

Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Luni, temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade, iar marți va fi de 38...39 de grade. Minima termică va fi de 18...22 de grade.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Whatsapp LinkedIn
cod galben meteo avertizare
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Turneul de tenis de masă | WTT China Smash 2024 se desfășoară LIVE în AntenaPLAY. Până pe 6 octombrie, fii alături de sportivii români!
Stirile zilei Cum arată mașina minusculă din care se iese prin parbriz. Are doar 20 de cai putere și a fost prezentată la SAB
Videoclipul zilei
Citește și
Alertă ANM! Cod galben de ploi şi intensificări ale vântului în mare parte din țară. Unde se va...
Alertă ANM! Cod portocaliu și galben de ploi torențiale și vânt puternic. În ce zone există riscul...
Codul galben de ploi s-a extins în mai multe zone ale României. Ce județe sunt afectate de avertizarea ANM
Alertă ANM! Cod galben de ploi în mai multe orașe. Ce avertizări au emis meteorologii pentru astăzi
Video recomandate
Video
Citește și