Ce nume sunt sărbătorite în ziua de Florii și ce semnificații au. Cui trebuie să spui „La mulți ani” în această Duminică
În jur de un milion și jumătate dintre români poartă nume de floare și sunt săbătoriți în Duminica Floriilor. Iată lista numelor celebrate în 2022 pe 17 aprilie!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 16 Aprilie 2022, 15:34 | Actualizat: Sambata, 16 Aprilie 2022, 15:48- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Numele de flori sunt celebrate în Duminica Floriilor. Pe lângă clasicele nume de Florina/Florin există numeroase alte nume de floare. Floriile mai sunt cunoscute ca Duminica Patimilor, Duminica Floriilor, Duminica Stâlpărilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim.
Se spune că cei care poartă nume de floare împrumută din caracteristicile florii respective. Astfel, dacă Brândușa semnifică forță, tărie de caracter și devotament, Naricisa, spre exemplu, este timidă, cu o sensibilitate accentuată.
Sunt câteva nume despre care nu mulți știu că reprezintă flori. Asfel, Olivia semnifică ramura de măslin, Melisa vine de la planta roinița (melissa oficinailis), Angelica vine de la floarea „angelica arhangelica”, denumită popular „iarba celor 7 îngeri”, Dumitrița este denumirea populară a crizantemei, Valeria vine de la valeriană, Zina vine de la floarea de „Cârciumărească ( zinnia elegans), Iolanda vine de la Viorea (Violantis), Veronica vine de la planta cu acleași nume, cu flori mici și albăstrii.
Pe aceeași temăLista completă a numelor sărbătorite de Florii 2022
Iată lista numelor de floare celebrate de Florii:
Anemona, Angelica, Brânduşa, Camelia, Codrin, Codrina, Codruţ, Codruţa, Crăiţa, Crenguţa, Crina, Crinu, Crinuţa, Crizantema, Dalia, Delia, Dumitrița, Floarea, Flora, Florenţa, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina, Garofiţa, Gentiana, Gherghina, Hortensia, Iasmin, Iasmina, Iris, Lăcrimioara, Laur, Laura, Laurenţiu, Laurian, Lauriana, Malina, Margareta, Melisa, Micsunica, Mugurel, Narcis, Narcisa, Ofelia, Olivia, Panseluţa, Romaniţa, Roza, Rozalia, Rosalia, Trandafira, Valeria, Veronica, Violeta, Viorel, Viorel, Viorica, Zambila, Zambilica, Zina.
Semnificațiile numelor de floare, sărbătorite de Florii 2022
Fiecare nume celebrat de Florii are o semnificație deosebită.
Numele „Anmona” înseamnă floarea vântului
Numenele „Brândușa” semnifică "cea care acopera cu duh, spirit"
Numele „Camelia” semnifică „mâna de ajutor a preotului”
Numele „Codrin, Codrina, Codruţ, Codruţa” semnifică: „pădure”, dumbravă”, sau, lunând în considerare originea grecească a numelor: aparatorul si salvatorul cetatii Atena.
Numele „Delia, Dalia” semnifică „nobilime”
Numele Floarea, Flora, Florenţa, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina înseamnă: „înflorit, înfloritor, înfloritoare”
Numele Iasmin, Iasmina, Iasomia, Jasmine, Iasmine, Jasmina, Iasomie, Iasomia semnifică „floare de iasomie”
Numele Lăcrămioara denotă gingăşie, sensibilitate, prospeţime, purtitate
Laur, Laura, Laurenţiu, Laurian, Lauriana semnifică „încununat de lauri”
Numele Margareta provine din grecescul "margarites" cu sensul de "perlă"
Numele Rosa e de origine latină ce îşi are originea în cuvântul "rosa" care înseamnă "trandafir".
Numele Viorela, Viorica, Viorel semnifică floarea de viorea
Numele Narcisa își are originea în cuvântul "Narkissos" care înseamnă "pierdut"
Vezi aici ce tradiții și superstiții există în Duminica de Florii.