Antena

Colectiv: Secretul negru a ieșit la iveală! Ce au pățit victimele arse, în spital: ”Când a văzut și-a tras mucii și a dat o flegmă, la Terapie Intensivă! Am început să scuip cauciuc și și-au dat seama că...”

Cumplitul incendiu de la club Colectiv s-a petrecut în urmă cu patru ani, dar justiția este departe de-a fi luat o decizie definitivă în acest caz ce a șocat întreaga România. Zeci de morți, zeci de răniți și vinovații sunt în continuare anchetați!

Autor: Ana Ivan Publicat: Joi, 24 Octombrie 2019, 11:25 | Actualizat: Joi, 24 Octombrie 2019, 13:57
Galerie de imagini
Cumplitul incendiu de la club Colectiv s-a petrecut în urmă cu patru ani, dar justiția este departe de-a fi luat o decizie definitivă în acest caz ce a șocat întreaga România. Zeci de morți, zeci de răniți și vinovații sunt în continuare anchetați!

Recent, pe pagina de Facebook a unei tinere pe nume Corina Gabriela Ioniță a apărut un mesaj prin care povestește în detaliu momentele de groază prin carea trecut, de la producerea incendiului de la club Colectiv și până în ziua de astăzi.

Tânăra, victimă a incendiului de la Colectiv, a trăit momente de groază în zilele petrecute în România, înainte ca transferul său în Marea Britanie să fie semnat în ultim moment. De la dureri infernale și până la situații de umilință, femeia a povestit în detaliu cu ce s-a confruntat în sistemul medical românesc și cum orgoliul medicilor români o puteau costa viața!

Este o scrisoare despre agonie, despre umilire, despre pacientul român care este tratat în ultimul moment, despre neputință și neajunsurile pe care nimeni nu le recunoaște, în spitalele românești în care asistentele medicale sunt nevoite să improvizeze și să se descurce cu ceea ce au:

Oamenii au aprins lumânări la Club Colectiv, după incendiu

„Mulțumesc statului român, sistemului medical românesc, care în urmă cu 4 ani aproape că m-au omorât. M-am aflat printre "norocoșii" care au ars și au inhalat fum în doze"ideale" și am mai avut și o piele tot "ideală"(după cum mi-au spus medicii englezi), care s-a încăpățânat să se refacă în timp record și care nu a format cheloizi.

Mulțumesc ISU, pentru că a decis ca eu să merg la Colțea, cu arsuri pe 40 % din suprafața corpului. Mulțumesc medicilor din Elias, care m-au lăsat pe acel pat ruginit, cu acel tifon pus la mișto de cei din Colțea și cu acea pătură scorțoasă pe carnea mea vie, aproape 24 de ore, până am început să scuip cauciuc și și-au dat seama că e nevoie să mi se inducă o comă.

„Am început să scuip cauciuc și și-au dat seama că am nevoie să mi se inducă o comă”

Mulțumesc șefei Secției de Chirurgie Plastică, pentru că pe data de 8 noiembrie la prânz, în ziua transferului, urla în A.T.I cât o ținea gura, că "nu vede nici un motiv pentru care să plece Ioniță". Un profesionist desăvârșit, ce mi-a reconstruit perfect mâna stângă, intrat în panică la gândul plecării mele și a asumării meritelor ei de către un medic străin. Orgoliu scăpat de sub control, responsabilitate zero și omnipotență criminală. Această fază în mod special, s-a repetat în multe spitale bucureștene în acele zile și 65 de nume pe un monument funerar stau mărturie. Am avut șansă. Mulți s-au bucurat sincer pentru mine, mulți au fost de părere că nu mă aflu printre cei ce "meritau" să scape cu viață din acestă tragedie. Le mulțumesc, în orice caz.

Imagine publicată de Corina Gabriela Ioniță

Recomandari A1

„Mulți au fost de părere că nu mă aflu printre cei ce meritau să scape cu viață”

Sunt experiențe ce m-au modelat atunci și continuă să o facă. Îi mulțumesc angajatorului meu de la acel moment, care a rămas perplex când i-am spus că trebuie să îmi plătească toate cele 5 luni de concediu medical și care la o lună de la întoarcerea la muncă, m-a dat afară.

Nu, pe bune acum: Un număr incredibil de oameni ne-au ajutat atunci, moral, material, profesional, în absolut toate modurile posibile.

În ordine aleatorie:

Mulțumesc îngerului meu păzitor, a cărui prezență am simțit-o secundă de secundă, în toate cele 9 zile de coșmar petrecute în România. Îi mulțumesc lui Gigi, care a nu s-a dezlipit de patul meu, pe toată perioada spitalizării în UK, tamponându-mi cu delicatețe fruntea, repetându-mi ori de câte ori a fost nevoie, cât de puternică sunt, cât de bine mă descurc, cât de mândru e de mine și alimentându-mă la propriu cu energie când simțeam că nu mai pot și voiam doar să se termine totul. A aplicat tot ce a învățat în ring, în cei 25 de ani de sport de performanță și a funcționat. You can do it ăla spus de omul potrivit la momentul potrivit, a cântărit mai mult decât toate terapiile din lume. Dincolo de asta, și el a fost o victimă a acestei tragedii. Plângea mult când se retrăgea în rezerva lui și chiar și azi când ne întâlnim și ne aducem aminte de acea perioadă, se întristează brusc și ochii i se umplu de lacrimi, pentru că el a văzut lucruri de care eu nu eram conștientă atunci, iar asta l-a marcat. Are ca și mine probleme cu somnul și flash-uri, chiar și acum.

„Părul ars, înnegrit de fum, a stat așa, nespălat până în ziua transferului”

Mulțumesc asistenților medicali A.T.I. Elias pentru modul în care și-au făcut treaba în acele zile, deși s-au confruntat cu așa ceva pentru prima dată în cariera lor. Au improvizat mult și nu e vina lor, e vina celor ce i-au obligat să lucreze în acele condiții, deși s-ar fi putut și altfel.

Corina Gabriela Ioniță, autoarea scrisorii despre Colectiv

Desigur, au fost și scăpări criminale, la care am datoria să revin. Timp de 8 zile, nimeni nu și-a pus problema igienei mele corporale. Părul ars, înnegrit de fum, a stat așa, nespălat până în ziua transferului, când două asistente minunate au hotărât să facă ele asta, acolo în Terapie intensivă, într-un mic lighean din plastic, deși asta ar fi trebuit să se întâmple când mi se schimbau bandajele, în stare de sedare, așa cum s-a întâmplat oe toată perioada spitalizării în UK. Într-una din zilele acelei săptămâni mi-a venit menstruația și nimeni nu a fost curios să arunce un ochi sub cearceaful ce mă acoperea, timp de cel puțin două zile. Întâmplarea a făcut ca sonda mea urinară să iasă și astfel au descoperit grozăvia. Infirmiera aceea s-a oripilat și a chemat un coleg să îmi fixeze sonda, așa cum eram, fără să se deranjeze să îmi facă toaleta.

Acel coleg infirmier, când a văzut, și-a tras mucii și a dat o flegmă chiar acolo, în A.T.I. A fost cel mai umilitor moment pe care l-am trăit. Pare ireal, nu? Ei bine, s-a întâmplat! Are rost să ne mai întrebăm de unde atâtea bacterii multirezistente?

„Când a văzut și-a tras mucii și a dat o flegmă chiar acolo, la Terapie Intensivă”

În orice caz, mulțumesc managerei spitalului, care a aprobat transferul meu în ultimul moment. Am fost ultimul om tranferabil, din acel "lot". Odată ajunsă acolo, știți: carantină, hrănit prin tub, operații, o groază de ups and downs, profesioniști al căror singur rol a fost să se asigure că părăsesc acel spital în viață. Desigur, și acolo am întâlnit neprofesioniști, dar nu prea a contat, pentru că acolo au ceva ce poartă numele de protocoale.

Oamenii au aprins lumânări la Club Colectiv, după incendiu

Pentru asta ne-am expus poveștile, pentru asta am luptat în toți acești ani. Încă nu le avem. Încă nu avem o Unitate de arși de nivel european. În țara lui "Avem de toate", încă nu avem nimic. Anul acesta am avut parte de două proiecte de lege care prevăd noi reglementări cu privire la îngrijirile medicale necesare pacienților cu arsuri grave. Astfel, prin primul proiect este înlesnit transferul acestor pacienți în unități specializate din afara țării . Cel de-al doilea proiect de Ordin propune ca recuperarea medicală pentru pacientul cu arsuri să se desfășoare în secția de Medicină Fizică și de Recuperare a spitalului în care acesta a fost tratat sau, dacă starea pacientului o permite, în alte secții de Medicină Fizică și de Recuperare, în ambele situații asigurându-se personalul necesar pentru reabilitarea medicală a pacienților cu arsuri grave.

De asemenea, proiectul mai prevede ca centrul pentru arşi care asigură îngrijiri pentru copii, să fie inclusă în schema de personal și medici în specialitatea pediatrie şi chirurgie Pediatrică. E un pas uriaș.

„Mi s-au cerut bani pentru recuperare”

Și astfel, ajungem iar la momentul 2015. Am revenit în țară la sfârșitul lui decembrie, cu o scrisoare medicală în mână și multe speranțe. Rând pe rând mi-au fost spulberate. La acel moment nu exista un plan, medicii se relaxaseră și cel puțin în cazul meu, nu au mai dorit să aibă de-a face cu mine. Am fost tratată cu indiferență, după care mi s-a urat succes în tot ce aveam de făcut pe mai departe, recuperare, operații estetice și de corecție, etc. Am făcut totul public și ulterior am fost chemată înapoi la Elias, dar mi s-au cerut bani pentru recuperare. Am refuzat. Mă simțeam umilită, batjocorită încă o dată. Mi-am strigat neputința aici. Am primit ajutor de unde nu mă așteptam și am început recuperarea pe loc, într-o clinică privată din București. Eram îngrozită la gândul că aș putea rămâne cu mobilitatea pierdută dacă nu îmi încep recuperarea la timp. Au urmat câteva luni de muncă intensă, cu dureri atroce și psihicul la pământ. Am insistat totuși, să fiu ținută sub observație de către cei din Elias, așa cum mi se recomandase la externare, deoarece aveam o mulțime de răni încă deschise. La scurt timp după aceste vizite, m-am umplut de erupții și mi s-a spus senin că pare a fi un Stafilococ auriu, dar nu mi s-au făcut analize și nu mi s-a prescris tratament.

„Am continuat să mă sedez, ignorând reacțiile adverse”

A urmat apoi reintegrarea, care a venit cu decepții, abuzuri, șuturi în fund, indiscreții de tot felul și un somn din ce în ce mai prost.

Club Colectiv

Am trecut prin toate cum am știut mai bine. Am început să am mari probleme cu anxietatea, atacurile de panică și tot ce ține de acest spectru. Am cerut ajutor și odată rezolvată problema somnului, lucrurile au început să se așeze, credeam. În realitate, medicamentele mi-au tratat efectele, nu și cauza. Dar am continuat să mă sedez, ignorând reacțiile adverse, până în zilele noastre. În urmă cu câteva luni am aflat că aceste cantități uriașe de medicamente și-au pus amprenta asupra sănătății mele. Ficat gras, creștere în greutate, tiroidă complet dată peste cap și bonus, pierderi de memorie, afectarea capacității de concentrare, oboseală cronică, somatizări de tot felul și o reactivare a minunatului stafilococ auriu, multirezistent, sub forma unei boli inflamatorii absolut oribile, numită hidrosadenită. Inflamații, dureri îngrozitoare, disconfort fizic și psihic, coșmaruri îngrozitoare, la fel ca în prima zi. Problemele cu care mă confrunt nu mă lasă să uit.

În urmă cu vreo două luni, am decis să îmi înjumătățesc dozele de benzodiazepine. Săptămâna trecută, am fost sunată de avocat și informată în legătură cu faptul că joi, 24.10.2019 voi fi audiată in cazul Colectiv, prilej cu care am făcut o trecere în revistă a actelor medicale adunate în toți acești ani. Am decis să tai de tot două medicamente și anume Quetiapina și Gerodormul. Reacțiile adverse m-au îngrozit.

„Și asta nu e nici 10% din tot ce am trăit și poate nici pe aproape din ceea ce au trăit alți supraviețuitori, mai puțin norocoși”

Hmm, audiere după 4 ani...sperați că poate am uitat, țeapă! Totul îmi este tipărit pe veci în creier și în suflet. Și încă am resurse, încă lupt cu succes cu ceea ce mi-ați făcut. Azi am citit că Arafat e audiat și el. Hai, că poate ne revenim.

#NeverForget

(mesaj publicat de Corina Gabriela Ionita, pe pagina sa de Facebook, în data de 22 octombrie 2019)

Whatsapp LinkedIn
colectiv incendiu colectiv corina ionita corina gabriela ionita spital pacient ars scrisoare ars colectiv victima colectiv
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Cât costă chiria la apartamentul cu WC lângă pat. "Se dă închisoare"
Citește și
Opt ani de la Colectiv. Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii decedați, mărturisiri dureroase: “M-am...
O supraviețuitoare a incendiului de la Colectiv a născut o fetiță, deși nu i s-au dat șanse: „O...
Slujbă de pomenire a victimelor incendiului de la Colectiv, la șapte ani de la tragedie. Unde va avea loc...
Busculadă într-un club din București. Tinerii s-au călcat în picioare, după ce s-a pulverizat cu o...
Video recomandate
Video
Citește și
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024 Catine.ro
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot ce a găsit în ea. Cum se... Ziare.com
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural HelloTaste.ro
Categoria de români care ar putea avea pensiile duble. "Aceste persoane au fost uitate" | Un proiect de lege vrea... Antena3.ro
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John... useit
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Macron atenționează: Trupe din vest ar putea intra în Ucraina dacă rușii rup linia frontului Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Test de atenţie. O pisică s-a pitit printre florile din magazin. Tu o vezi? Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care... Observator
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni cronice MediCOOL
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă falimentul. Atenție la credite Gandul
Nuntă inedită la piramide! Miliardarul Ankur Jain s-a căsătorit cu aleasa inimii sale lângă Marele Sfinx CanCan
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți DeParinti
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore... ZUTV
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la... UseIT
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Hello Taste
Ultimele știri
A suferit arsuri grave pe gât după ce a băut vin la un restaurant. Ce i-au pus, de fapt, în pahar
Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Cât au plătit Gabriela Cristea și Tavi Clonda pentru o călătorie cu gondola: „Cam scump, dar a fost o experiență superbă”
Aceste zodii vor avea cel mai mult ghinion la bani în luna mai 2024. Ce pierderi vor resimți nativii
Mireasa sezon 9, 2 mai 2024. Ce o nemulțumește pe Elena în relația cu Valentin: „Regreți că ai făcut pasul ăsta cu mine?”
Ritual cu vechime în Dunărea de Jos. Arhiepiscopul Dunării de Jos spală și sărută picioarele a 12 copii. Ce semnifică gestul
Cum sună vocea live a Iuliei Vântur, în concert. Vedeta a cântat în indiană pe scenă, dar și o piesă de la Dua Lipa. Cum a sunat
Cine e fiul mai puțin cunoscut al lui Florin Piersic. Actorul rar vorbește despre fiul său cel mic
EDIŢIE SPECIALĂ. Cea mai importantă sărbătoare a Creştinătăţii se vede şi se aude la Observator Antena 1: transmisiuni LIVE
Irinel Columbeanu își petrece Paștele la azil. Ce i-au interzis medicii să facă
Mai multe