Medicii avertizeaza asupra excesului de oua: Maxim unul pe zi
De Paste, romanii nu se mai satura de oua. Le mananca aproape cu orice. Medicii avertizeaza ca un singur ou depaseste ratia zilnica de colesterol admisa pentru adulti. in plus, daca nu le pastram cum trebuie, riscam sa ne imbolnavim.
Publicat: Marti, 17 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 28 Noiembrie 2020, 17:14Oul e o sursa de vitamina D, calciu si proteine. Totusi, e si o sursa mult prea generoasa de colesterol. Un singur ou contine 300 de grame, in timp ce ratia zilnica pentru adulti e sub 200 de grame. E si motivul pentru care n-ar trebui sa consumam mai mult de doua oua, saptamanal. Pe langa asta.
La fel de periculos e sa mancam oua alterate. Daca nu sunt pastrate corect, devin adevarate surse de bacterii.
Prima greseala pe care o facem e sa pastram ouale in recipientul de pe usa frigiderului. Aici temperatura variaza si e cel mai cald loc din frigider. Ouale ar trebui puse in cutia lor, pe rafturile de sus, unde temperatura este cea mai scazuta.
Si ouale rosii trebuie tinute in frigider. In acest fel, ele raman nealterate aproximativ o saptamana. Locul oualor crude e tot la rece.
Daca au fost depozitate ca la carte, ouale crude pot fi consumate si dupa trei saptamani.