Prețul cu care a ajuns să se vândă o bucată de porumb în Vama Veche. Nu contează că e fiert sau copt
Minivacanța de 1 Mai și de Paște de anul acesta i-a ”activat” și pe micii comercianți de la malul mării, care au profitat din plin de venirea turiștilor pe litoral. Iată cu cât a ajuns să se vândă un singur porumb fiert sau copt!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 03 Mai 2024, 17:30 | Actualizat: Vineri, 03 Mai 2024, 18:22- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Minivacanța de 1 Mai de pe litoral a început deja, iar turiștii sunt în toiul petrecerii. Sosirea lor a fost un adevărat prilej de bucurie pentru micii comercianți de la malul mării, care abia așteptau să își deschidă standurile cu produse. Însă, prețurile nu sunt deloc pentru toate buzunarele. Iată cât costă banalul porumb fiert sau copt în 2024!
Pe aceeași temăCât costă porumbul fiert pe plaja din Vama Veche
Turiștii care au fost atrași de mirosul de porumb fiert sau copt au fost nevoiți să scoată bani frumoși din buzunar. Un banal porumb a ajuns să se vândă în 2024, pe litoralul românesc, cu un preț uriaș. Mai precis, o singură bucată costă nu mai puțin de zece lei, potrivit imaginilor făcute publice de gandul.ro.
Însă, prețurile piperate de la mare nu s-au simțit doar la porumb, ci și la cazare și mâncare în general. Astfel că, patru persoane care au luat masa la un restaurant din Tomis au fost nevoiți să plătească aproape 300 de lei.
Mai exact, pentru o porție de piept de pui cu cartofi prăjiți, o porție de piept de pui cu sos gorgnozola, o pizza și o porție de coaste de porc, la care se adaugă și băutura, oamenii au scos din buzunar 294 de lei, mai transmite sursa citată.
De ce prețuri s-au ”lovit” românii care au ajuns la mare de 1 mai 2024
De altfel, toate prețurile de pe litoral sunt destul de mari în acest an. Iată cât costă, de exemplu, unele produse din meniul unui local de la malul mării:
- supă cremă de cartofi cu bacon: 32 lei
- supă cremă de ciuperci: 32 lei
- storceag: 50 lei
- saramură de crap cu mămăligă: 55 lei
- crap cu mămăligă și mujdei: 50 lei
- pizza: între 40 și 100 de lei
- icre de știucă (100 grame): 65 lei
- burger: 60 lei, mai notează gandul.ro.