Povești de familie, sezon 2, episodul 61, 23 mai 2022. Tulburările psihice reprezintă, încă, un subiect tabu. Ce soluții există
Serialul „Povești de familie” aduce și de data aceasta telespectatorilor întâmplări ce pot deveni adevărate lecții de viață. Descoperă ce s-a întâmplat în episodul difuzat în data de 23 mai 2022.
Publicat: Luni, 23 Mai 2022, 14:54 | Actualizat: Marti, 24 Mai 2022, 20:00Ediția de azi vine cu povestea Andradei, a adolescentă care se confruntă cu turburări emoționale specifice vârstei și care este ignorată atunci când încearcă să ceară ajutor.
Povești de familie sezonul 2, episodul 61, 23 mai 2022. Andrada se simte neajutorată pentru că mama ei nu înțelege că tulburările sale sunt grave. Le consideră "fițe"
Andrada face parte dintr-o familie cu părinți divorțați. Ea a rămas alături de mama ei și fratele mai mic, după ce tatăl lor a plecat.
Mama nu mai reușește să facă față întregii situații, ea prioritizându-l pe fratele mai mic al Andradei. Aceasta, la rândul ei, se simte dată la o parte și neînțeleasă.
În cele din urmă, este părăsită și de către prietenul ei și acesta a mai postat și un filmuleț cu ea pe internet, făcând-o de râs.
Pe aceeași temăÎn momentul în care avea cea mai mare nevoie de mama ei, aceasta nua găsit sprijin pentru simplu motiv că mama era ocupată să facă niște clătite pentru fratele mai mic.
Ulterior, fata l-a sunat pe tatăl ei, însă nici acesta nu a fost disponibil mai mult de 2 minute.
Fata, după ce a văzut că nu are sprijin și nici afecțiune din nicio parte, a început să aibă gânduri de suicid.
Norocul ei a fost că a anunțat live că vrea să facă acest lucru și, în felul acesta a reușit să fie salvată la timp.
Ulterior, părinții ei au înțeles că este un moment în care fiica lor are nevoie de amândoi și au mers cu ea la psihiatru.
Povești de familie sezonul 2, episodul 61, 23 mai 2022. Adolescenții pot avea tulburări emoționale din diverse motive. Este foarte important să fie ascultați și înțeleși
După mai multe ședințe de terapie, după o alimentație sănătoasă și sprijinul familie, dar și tratament pentru reglarea nivelului de serotonină din creier, Andrada a început să se simtă din ce în ce mai bine.
Părinții ei au decis să se împace, să-și dea o nouă șansă și să fie împreună alături de fiica lor.
În plus, cei doi și-au cerut scuze fiicei lor, pentru că niciunul dintre ei nu a înțeles la timp că tulburările sale erau reale.
Părinții noștri au fost crescuți diferit. În anii trecuți, nimeni nu înțelegea ce înseamnă să ai tulburări psihice.
Oamenii luau stările ca atare, iar în cazul suicidului rămâneau nepunticioși și fărăr răspuns.
În ziua de azi, în România, a avea tulburări emoționale, a face terapie sau urma un tratament psihiatric este încă un subiect tabu iar pentru unii oamenii este chiar rușinos.
Episodul de azi vine în susșinerea ideei de a vorbi deschis despre problemele emoționale și este un semn de alarmă pentru ca părinții să fie mai deschiși și mai atenți la copiii lor.