Antena

Ce este ”laptele amneziei”, substanța de care Michael Jackson era dependent și din cauza căreia a și murit

Propofolul sau ”laptele amneziei”, așa cum numea Michael Jackson substanța anestezică de care era dependent și din cauza căreia a și murit în urmă cu zece ani, este un medicament revoluționar utilizat la scară largă în lumea întreagă și care, în prezent, este testat pe pacienții depresivi.

Autor: Alina Serea Publicat: Marti, 25 Iunie 2019, 09:21 | Actualizat: Marti, 25 Iunie 2019, 10:48
Galerie de imagini
Michael Jacskon- supradoza de propofol

Propofolul sau ”laptele amneziei”, așa cum numea Michael Jackson substanța anestezică de care era dependent și din cauza căreia a și murit în urmă cu 10 ani, este un medicament revoluționar utilizat la scară largă în lumea întreagă și care, în prezent, este testat pe pacienții depresivi. Cu toate acestea, în ultimii ani, a fost numit ”medicamentul lui Michael Jackson”.

Propofolul este substanța de care Michael Jackson era dependent, un anestezic pe care îl folosea drept somnifer. Din cauza unei intoxicații grave cu propofolul, Regele muzicii pop, Michael Jackson și-a găsit sfârșitul tragic în urmă cu 10 ani, pe 25 iunie.

Propofolul scade tensiunea arterială şi încetineşte respiraţia, motiv pentru care nu trebuie folosit decât sub supravegherea și monitorizarea unui medic de specialitate.

În prezent, propofolul este în continuare folosit ca anestezic, la scară largă, fiind considerat o substanță sigură. Ba, mai mult, Organizația Mondială a Sănătății l-a declarat ”medicament esențial”.

În plus, mai nou, substanța este testată pe pacienții depresivi pentru care psihoterapia și alte tratamente cunoscute ca fiind tradiționale nu au funcționat. Cercetătorii susțin că propofolul ar putea determina creierul să se reorganizeze.

De ce a murit Michael Jackson, de fapt

Deși se împlinesc 10 ani de la moartea lui Michael Jackson, sunt încă mulți oameni care se întreabă de ce a murit Michael Jackson.

Starul a murit la 25 iunie 2009 în urma unui stop cardiac provocat de o gravă intoxicație cu propofol, pe care-l considera ”laptele” său și pe care, cu ajutorul medicului Conrad Muray, îl folosea pe post de calmant și somnifer.

Asta pentru că propofolul este o substanţă albă, uleioasă, care este injectată în venă. Acţionează în 40 de secunde, dar îşi şi pierde efectele relativ repede. Pacienţii care îl folosesc se trezesc fără dureri de cap, nu suferă de greaţă și nici nu îşi amintesc prea multe, de unde și denumirea de ”laptele amneziei”.

Conrad Murray, medicul care-l ajuta pe Michael Jackson să-și procure propofolul și cel care i-l și administra a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare, fiind eliberat după doi ani.

Medicul Steven Shafer, de la Universitatea Stanford, unul dintre martorii în procesul lui Murray, a declarat că Michael Jackson a fost ucis de un doctor incompetent şi neglijent.

Recomandari A1

Cauza morții lui Michael Jackson, încă pusă sub semnul întrebării

De la moartea lui Michael Jackson și până în prezent au fost emise nenumărate ipoteze și teorii ale conspirației privind cauza reală a decesului starului, însă niciuna dintre ele nu a fost dovedită ca fiind adevărată.

Apropiați ai lui Michael Jackson au susținut ani întregi la rând că acesta își prezisese moartea și că obișnuia să spună în scrisorile pe care le trimitea ”mă vor ucide”.

Michael Jacobshagen, un om de afaceri în vârstă de 34 de ani, care a fost prieten cu Michael Jackson timp de două decenii, declara că vedeta pop a scris 13 scrisori care includeau fraze precum „Încearcă să mă omoare“ şi „Mă tem pentru viaţa mea“

Pe de altă parte, fiica cântăreţului, Paris, afirma ea însăși că Michael Jackson a fost ucis, iar Jacobshagen declara la momentul respectiv că va arăta scrisorile pentru a susţine afirmaţia tinerei.

Potrivit lui Jacobshagen, Michael Jackson simțea o presiune foarte mare din partea organizatorilor ultimului său turneu din carieră, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Pe aceeași temă

La momentul decesului, chiar dacă interesul publicului scăzuse de-a lungul timpului, Michael Jackson nu îşi pierduse fanii. Dovadă au stat cele 50 de concerte de adio pe care le avea programate la O2 Arena din Londra, începând cu 13 iulie 2009.

75.000 de bilete au fost epuizate la doar câteva ore de la punerea acestora în vânzare.

Decedat cu mai puţin de o lună înainte de revenirea pe scenă, Michael Jackson a lăsat în urmă trei copii: Michael Joseph Jackson Jr., Paris Michael Katherine Jackson şi Prince Michael Jackson II.

Citește și:

Michael Jackson, zece ani de la moarte. S-a iubit cu Madonna, s-a făcut alb din negru și spunea tuturor: "Să nu vorbeşti niciodată urât cu un copil!"

Top 10 cele mai frumoase melodii ale lui Michael Jackson

Whatsapp LinkedIn
propofolul michael jackson michael jackson moarte de ce a murit michael jackson
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă, cum s-a făcut!"
Citește și
Cum i-a fost descoperit talentul lui Michael Jackson. „Era într-un scutec, avea biberonul în gură și...
Ele au fost femeile din viața lui Michael Jackson! „L-am văzut pe Michael aproape dezbrăcat și pot...
„Mi-au dislocat un umăr și m-au umilit într-o baie cu fecale până și pe tavan! Mai bine mi-aș...
Video recomandate
Video
Citește și
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri Catine.ro
Țara în care Burak Özçivit visează să joace. Declarația a fost primită cu uimire Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
O româncă vrea să afle unde lucrează cei care stau la cafenea luni la ora 11 și conduc mașini scumpe:... Ziare.com
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea... Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă HelloTaste.ro
Ouă de Paște vopsite natural. Trucuri simple pentru a obține o culoare intensă, fără coloranți periculoși Antena3.ro
Telefonul ar asculta tot ce vorbești. Soluția simplă la care poți apela pentru a împiedica acest lucru useit
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Zile libere plătite sau concediu sabatic? Cum să te descurci cu banii în concediul sabatic, dacă vrei să... Wall-Street
Cum se pregătesc românii în așteptarea sărbătorilor de Paște Kudika
Pască fără aluat, rețeta lui Teo Trandafir de care te vei îndrăgosti. E foarte simplu de preparat Playtech
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent Redactia.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac... Observator
Alimente împotriva inflamației cronice. De ce pot ameliora simptomele MediCOOL
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată HelloTaste
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal! ProSport
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest serviciu de excepție. Se întâmplă în luna mai 2024! Gandul
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt CanCan
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată DeParinti
BIGHIT Music a anunțat noi măsuri legale pentru a proteja drepturile membrilor din BTS. Compania de management a... ZUTV
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto UseIT
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Hello Taste
Ultimele știri
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Bogdan Năstase a fost eliminat. Ce reacție neașteptată a avut Orlando Zaharia, la final
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Un concurent a reușit să îi impresioneze pe jurați la degustare, în al cincilea battle
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Cine a câștigat al cincilea battle. Banda a adus un verdict neașteptat. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Lăcrămioara Pintilie s-a enervat după o ceartă cu Andrea Recaldin și i-au dat lacrimile
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Richard Abou Zaki s-a înfuriat atunci când a văzut ce face Andrea. Ce a făcut Varză
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Irina Fodor a anunțat tema de gătit, dar și ce avantaj pune la bătaie în al cincilea battle
Mireasa, sezon 9. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Ionela și Albert, după ce fata a decis să plece: „În ochii mei s-a reabilitat”
Noutățile lunii Mai în AntenaPLAY!
Prognoza meteo 1 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Când se trece pe sub masă în 2024. Semnificația acestui obicei de Paște
Mai multe