De ce Camilla va fi încoronată alături de Regele Charles, dar Prințul Philip nu a fost niciodată rege. Ce e diferit
Palatul Buckingham a anunțat că încoronarea Regelui Charles va avea loc pe 6 mai 2023, la Westminster Abbey din Londra. Charles și soția sa, Camilla, Regina Consoartă, vor fi încoronați în cadrul ceremoniei tradiționale, despre care palatul a spus că „va reflecta rolul monarhului de astăzi”.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 14 Octombrie 2022, 13:55 | Actualizat: Vineri, 14 Octombrie 2022, 18:19Camilla, cunoscută anterior drept Ducesa de Cornwall, a fost numită Regina Consoartă când Charles a urcat pe tron în urma morții Reginei Elisabeta a II-a.
La începutul acestui an, regretatul monarh și-a exprimat dorința ca nora sa, Camilla, să folosească acest titlu.
Ce înseamnă titlul regal ”consort”
„Consort” este un termen folosit pentru a descrie soțul unui suveran. Camilla va fi prima consoartă încoronată din ultimii 85 de ani. În 1937, Elisabeta I, Regina Mamă, a fost încoronată alături de soțul ei, Regele George al VI-lea.
Pe aceeași temăDe ce Camilla va fi încoronată alături de Regele Charles, dar Prințul Philip nu a fost niciodată rege
Elisabeta a II-a a fost încoronată la Westminster Abbey pe data de 2 iunie 1953. În calitate de consort al Reginei, Prințul Philip a îngenuncheat în fața Majestății Sale pentru a-și arăta loialitatea. A fost prima persoană care a îngenuncheat în fața proaspetei Suverane.
Cu toate acestea, Philip nu a fost încoronat la ceremonie așa cum a fost regina, în conformitate cu tradiția Familiei Regale britanice. Se pare că, în timp ce reginele consorte sunt încoronate alături de regele lor, nu la fel se întâmplă cu toți consorții femeilor suverane.
Deși site-ul web al monarhiei britanice nu detaliază motivele din spatele acestui lucru, este posibil ca încoronarea partenerilor de sex masculin ai monarhilor să nu aibă loc pentru că lor nu li se acordă de obicei titlul de rege. Asta pentru că mulți consideră că acest titlu îl depășește pe cel de regină.
Pe aceeași temăTitlul de regină poate însemna fie „femeie monarh”, fie „soție a monarhului”, în timp ce un rege poate descrie doar un monarh domnitor. În cazul Reginei Elisabeta și Prințului Philip s-aspeculat că acesta a fost singurul motiv pentru care Ducele de Edinburg nu a fost niciodată rege.
Autorul Nigel Cawthorne a declarat, în urmă cu ceva timp, că Philip nu ar fi putut fi rege pentru că s-a născut în afara Regatului Unit.
Philip a fost prinț al Greciei și Danemarcei înainte de a se căsători cu Regina Elisabeta, care a făcut parte din Familia Regală britanică, și ar fi urmat precedentul creat de soțul Reginei Victoria, Prințul Albert, care nu a fost numit rege consort deoarece era din afara Marii Britanii.
Albert s-a născut în casa regală Saxa-Coburg și Gotha în 1918 și a devenit prinț consort după căsătoria sa cu Victoria în 1840, potrivit Insider.
Pe aceeași temă